1 de 10
PATRIMONI

Arriba el III Cicle de Conferències 'Casa Navàs, testimonis modernistes'

Es farà cada dijous, a les 19.30 hores, entre el 14 de setembre i el 5 d'octubre

Les conferències del cicle, dedicades a Domènech i Montaner, es faran els dijous a Casa Navàs. | Cedida
per TarragonaDigital, Reus | 1 de setembre de 2023 a les 16:30 |
La Casa Navàs presenta el III Cicle de Conferències 'Casa Navàs, testimonis modernistes', unes jornades de caràcter anual que tenen la voluntat de difondre i reflexionar al voltant de patrimoni, el Modernisme i la societat de finals del segle XIX i principis del XX. En aquesta edició les conferències giraran entorn de Lluís Domènech i Montaner.

Cal recordar que aquest 2023 s'ha declarat l'Any Domènech i Montaner, en commemoració del centenari de la mort de l'arquitecte català, motiu pel qual des de la Casa Navàs s'ha programat una activitat cada mes vinculada a la seva figura.


Enguany el cicle de conferències, que s'iniciarà el 14 de setembre i s'allargarà fins al 5 d'octubre, estarà dedicat íntegrament a l'arquitecte que va dissenyar la Casa Navàs. A través d'aquestes quatre conferències, familiars i experts aprofundiran en diferents aspectes de la vida de Domènech.

Des de la faceta més personal de la mà de la seva neta i de la seva besneta, a la vinculació que va tenir amb Reus gràcies al president del Centre d'Estudis Domènech i Montaner (CEDIM), passant pel paper que va jugar en la recuperació de l'art nacional amb la comissària de l'Any Domènech i la relació que va mantenir amb Antoni Gaudí, analitzada pel biògraf de l'arquitecte reusenc.

 

Les quatres conferències que formen part del cicle

Les conferències es faran a les 19.30 hores i són gratuïtes, però cal fer inscripció prèvia al correu electrònic [email protected], ja que l'aforament és limitat. Tindran prioritat d'inscripció els socis del Club Casa Navàs, que s'hi podran inscriure de l'1 al 5 de setembre, mentre que a partir d'aleshores s'obrirà la inscripció al públic general.

La primera sessió serà el 14 de setembre amb 'La relació de Domènech i Montaner amb Reus', a càrrec de Carles Saiz, president del CEDIM. La segona conferència serà el 21 de setembre amb 'Lluís Domènech i Montaner: la persona', a càrrec de Cristina Domènech i Mercè Domènech, besneta i neta de l'arquitecte.


Dijous 28 de desembre serà el torn de Josep Maria Tarragona, biògraf d'Antoni Gaudí, que pronunciarà la conferència 'Domènech i Gaudí, companys o rivals?'. El cicle es tancarà el dijous 5 d'octubre amb 'Domènech i Montaner, Patrimoni Mundial. A la recerca de l'art nacional perdut', a càrrec de Gemma Martí, comissària de l'Any Domènech i Montaner.
 

Exposició 'Domènech i Montaner, patrimoni Mundial. A la recerca de l'art nacional perdut'

La darrera de les ponències del III Cicle de Conferències 'Casa Navàs, testimonis modernistes' servirà per presentar l'activitat d'octubre que la Casa Navàs organitza en el marc de l'Any Domènech i Montaner. Concretament serà l'exposició 'Domènech i Montaner, Patrimoni Mundial. A la recerca de l'art nacional perdut'.


Aquesta mostra és un itinerari visual per diferents monuments històrics i artístics —avui declarats patrimoni mundial per la UNESCO— que analitza la influència que han tingut els estudis del patrimoni antic català realitzats per Domènech i Montaner en la seva pròpia obra arquitectònica.

La mostra s'estructura en set àmbits i els visitants podran veure recreacions 3D fotogramètriques d'alguns dels edificis patrimonials presents a la mostra com Centcelles o les esglésies de la Vall de Boí, així com la recreació de la pintura al fresc de Sant Climent de Taüll.

La mostra compta amb el seu propi catàleg i amb àudios per mitjà de QR que permeten aprofundir en el contingut. S'inaugurarà el 5 d'octubre i es podrà veure durant tot el mes a la botiga de la Casa Navàs, de dilluns a divendres d'11 a 14 hores i de 16 a 19 hores i dissabtes de 17 a 20 hores.
 

Les Revetlles a la Casa Navàs posaran punt final a la temporada estival

Un any més, la Casa Navàs tanca la temporada d'estiu amb les Revetlles. Amb aquesta experiència, el visitant descobrirà tots els secrets d'aquesta joia modernista única al món, a més de gaudir d'un sopar concert únic.

L'activitat comença fent una visita guiada per la planta noble de la Casa Navàs que acaba a l'esplèndida terrassa construïda per Lluís Domènech i Montaner a principis del segle XX. És l'indret perfecte per gaudir d'una bona revetlla estival.

La música la posen les Sardines, la banda amb més marxa del Camp de Tarragona, sorgida l'any 2011, que interpreta els millors clàssics de la història de la música a ritme de rock&roll, funy o disco.

La Visita Revetlles a la Casa Navàs es farà el divendres 22 de setembre a les 20.30 hores. Les entrades, a un preu de 35 euros, ja es poden adquirir a la pàgina web www.casanavas.cat i a la porta d'aquest equipament.
Participació