1 de 10
Alt Camp

Els vallencs Figa Flawas es converteixen en els Amics de l'Autèntica Calçotada i anuncien nou disc

L'estrena del pròxim disc tindrà lloc a finals de gener de 2024 i es titularà La Calçotada.

Imatge dels vallencs Figa Flawas a l'arrencada del primer calçot | ACN
per Albert Oliva, Valls | 27 de novembre de 2023 a les 10:10 |
La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls ha arrencat oficialment la temporada amb una previsió de producció d'una qualitat excel·lent malgrat la sequera. Segons el president de l'entitat, Dalmaci Clofent, la manca d'aigua no influeix en la «bona qualitat vegetal» de la ceba.

Per la seva part, Figa Flawas s'ha convertit en els Amics de l'Autèntica Calçotada 2023-2024 després de descalçar el primer manat en un dels camps de la IGP. El grup vallenc ha anunciat l'estrena del pròxim disc a finals de gener, La Calçotada.


Com cada any, l'arrencada simbòlica del primer calçot l'han fet els nous Amics de l'Autèntica Calçotada, un títol que ha recaigut en el grup vallenc Figa Flawas. En aquest context, Pep Velasco i Xavier Cartanyà han anunciat la data i nom del seu segon disc, 'La Calçotada', que s'estrenarà el 26 de gener i inclourà una vintena de temes. «No teníem clar com seria el nou treball, però sí que es diria La Calçotada, pels valors que reuneix i perquè ens els podem fer nostres amb la nostra música», destaca Cartanyà.

La publicació del disc coincidirà amb la programació de la Gran Festa de la Calçotada de Valls, un esdeveniment que se celebrarà dos dies més tard. Per primer cop, la festa confluirà amb el Museu Casteller obert, una circumstància que ha destacat el president de la Cambra de Comerç i Indústria de Valls. Segons Josep Maria Rovira, suposarà un atractiu turístic tant per a l'esdeveniment com per a l'equipament.
Participació