1 de 10
INFRAESTRUCTURES

Front comú de Tarragona i Lleida per reclamar a l'Estat l'enllaç de l'A-27 amb l'AP-2

Els alcaldes de les dues ciutats es van reunir aquest dilluns 29 de gener a la capital tarragonina

El túnel del Coll de Lilla es va obrir el passat mes d'octubre. | Eloi Tost/Neus Bertola/ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 30 de gener de 2024 a les 10:40 |
Els ajuntaments de Tarragona i Lleida faran front comú per reclamar al govern espanyol la priorització de l'enllaç de l'A-27 amb l'AP-2. Aquesta alineació entre capitals provincials s'ha exemplificat en una visita institucional de l'alcalde Lleida, Fèlix Larrosa, a l'Ajuntament de Tarragona.

Els dos batlles han mantingut una reunió de treball en què ambdós han posat de manifest  la importància de l'eix Lleida-Tarragona per a la intermodalitat i que, alhora, potenciï els sectors estratègics del territori, la promoció econòmica, l'agroindústria i el turisme.


Larrosa ha assegura que "l'eix Lleida-Tarragona marca la nostra identitat des d'un punt de vista econòmic".
 

"L'obertura del túnel del Coll de l'Illa és l'exemple de la necessitat de fer aquesta aliança"

L'actual N-240 entre Tarragona i Montblanc constitueix un dels principals eixos viaris de connexió entre Tarragona i la zona nord-occidental de Catalunya i, per tant, un dels corredors utilitzats pel trànsit procedent de l'eix Madrid-Saragossa-Lleida amb destinació Tarragona.


El projecte per connectar l'A-27 i l'autopista AP-2 a Montblanc ja està redactat però està pendent que surti a licitació. Segons es va anunciar, les obres podrien començar d'aquí a un any aproximadament i la seva execució duraria un any i mig més.

Per la seva part, l'alcalde Viñuales ha posat de relleu que "l'obertura del túnel del Coll de l'Illa és l'exemple de la necessitat de fer aquesta aliança entre aquestes dues ciutats tan estratègiques com són Tarragona i Lleida".


El batlle tarragoní ha afegit que "aquesta infraestructura que ha costat 15 anys en posar-se en marxa redueix en 15 minuts el trajecte entre Tarragona i Lleida i això beneficia al sector del transport facilitant la connexió amb el Port".
Participació