Un estudi tarragoní revela els aliments que empitjoren la qualitat de l'esperma

La investigació científica ha estat publicada a la revista 'Human Reproduction Open'

L'alimentació influeix directament en la qualitat de l'esperma.
L'alimentació influeix directament en la qualitat de l'esperma. | TarragonaDigital
01 de febrer del 2024
Actualitzat a la 13:34h
Un grup de recerca liderat per la UniversitatRovira i Virgili amb la participació de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i el CIBEROBN ha associat la relació entre el consum d'aliments ultraprocessats i la qualitat del semen.

L'estudi Led-fertyl ha avaluat 200homessans a Catalunya a través de qüestionaris i entrevistes per identificar-ne el perfil sociodemogràfic, hàbitsalimentaris, estil de vida i antecedents mèdics.

Així, s'ha determinat que els homes que consumien al voltant d'un 30% de la ingesta energètica diària d'aliments ultraprocessats tenen més risc de tenir els paràmetres de qualitat espermàticaalterats. Els resultats són un punt de partida per entendre els mecanismes sobre el consum d'aquests productes.

La investigació científica, publicada a la revista 'Human Reproduction Open', ha apuntat que es va observar que la substitució del consum d'aliments ultraprocessats per d'altres poc o gensprocessats podria tenir un efecte beneficiós sobre aquests paràmetres de qualitat de l'esperma.