1 de 10
TARRAGONÈS

El Morell aprova el reglament del fons social per als empleats municipals

L’objectiu principal és proporcionar ajuts en els àmbits de la sanitat i l’educació

Els treballadors i treballadores municipals del Morell tindran ajuts en l'àmbit de l'educació i la salut. | Ajuntament del Morell
per TarragonaDigital, El Morell | 5 de febrer de 2024 a les 15:15 |
L'Ajuntament del Morell ha aprovat el reglament del fons social per als treballadors i treballadores municipals. Ho va fer a l'últim ple ordinari amb 10 vots a favor i una abstenció, del regidor d'Esquerra Republicana. Aquest reglament té com a objectiu proporcionar ajuts en diferents àmbits com l'educació o l'assistència sanitària.

L'alcalde Eloi Calbet ha assenyalat que "fa anys que treballem per continuar millorant les condicions laborals de les treballadores i els treballadors". En aquest sentit, ha afegit que "aquest és un pas previ, imprescindible i important, per aconseguir un conveni col·lectiu ferm, just i coherent".


La regidora de recursos humans, M. Jesús Valldosera, es mostrava satisfeta amb l'aprovació, afirmant que "era una acció que volíem dur a terme de manera convençuda, aquest fons social és essencial per a poder continuar treballant pels drets i benestar dels treballadors i treballadores municipals".
 

Els ajuts que tindran els treballadors i treballadores municipals

Pel que fa a l'assistència sanitària, el fons social oferirà ajuts per a assegurances mèdiques, ortopèdia, tractaments psicològics i psiquiàtrics, oftalmologia o odontologia, entre altres necessitats. Això garantirà que els treballadors tinguin accés a l'atenció sanitària que requereixin sense haver de preocupar-se pels costos associats. En l'àmbit de l'educació, s'inclouen ajuts per a la matrícula en centres educatius, acadèmies, escoles oficials o la preparació d'oposicions.


El reglament, també fixa la creació d'una Comissió per a aquest Fons Social. Aquesta, s'estableix que estigui formada per representants de la corporació i la representació sindical del personal de l'ajuntament.

La seva funció serà resoldre casos especials o de tractament diferenciat, així com abordar qualsevol altre assumpte relacionat amb aquests ajuts que es cregui convenient.
Participació