L'Ajuntament de Tarragona reuneix tot els serveis d'habitatge en un mateix catàleg

Aquest document recull tots els recursos que ofereix el consistori, sent una de les actuacions previstes al Pla Local de l'Habitatge aprovat el maig de l'any passat

Tarragona ja té a punt el catàleg de serveis i recursos en matèria d'habitatge.
Tarragona ja té a punt el catàleg de serveis i recursos en matèria d'habitatge. | TarragonaDigital
07 de febrer del 2024
Actualitzat a la 13:14h
L'Ajuntament de Tarragona ja té a punt el catàleg de serveis i recursos en matèria d'habitatge. Aquesta és una de les actuacions previstes al Pla Local de l'Habitatge 2021-2026, aprovat el maig de l'any passat. El conseller d'Habitatge, Nacho García Latorre, ha assenyalat que "actualment, no existia cap recurs d'aquest tipus que aglutinés tota la informació disponible en matèria d'habitatge".

Fins ara, per rebre aquesta informació, els usuaris només es podien dirigir a l'Oficina Local d'Habitatge de l'Ajuntament de Tarragona. "Aquest document permet al ciutadà disposar d'aquesta informació sense sortir de casa. La nostra finalitat és donar la millor informació possible, de forma completa, clara i transparent", ha afegit el conseller García Latorre.
 
L'Ajuntament de Tarragona disposa de la Conselleria d'Habitatge i presta els serveis en aquesta matèria bàsicament a través de dos organismes diferents. Per una banda, h¡ ha el Servei Municipal d'Habitatge i Actuacions Urbanes SA (SMHAUSA) i, per una altra, l'Oficina d'Habitatge.
 

Els dos serveis en matèria d'habitatge que hi ha a Tarragona

Els serveis en matèria d'habitatge es presten principalment a través d'SMHAUSA, que neix l'any 1989 fruit del Patronat Municipal de l'Habitatge que donà continuïtat a les noves actuacions, propòsits, i una filosofia millorada. "L'Ajuntament de Tarragona té l'objectiu de garantir un habitatge digne per a tots els ciutadans i ciutadanes, per això des del Servei Municipal de l'Habitatge treballem per facilitar el seu accés a tots els sectors de la societat", remarca el conseller d'Habitatge, Nacho García Latorre. 
 
Per altra banda, hi ha l'Oficina d'Habitatge, que es troba a carrer Descalços i que mostra al ciutadà totes les opcions que té a l'hora de trobar un habitatge, com fer-ho, i les actuacions que s'estan duent a terme. Alguns dels serveis que duu a terme són: sol·licituds d'Habitatges d'HPO, gestió de la borsa de mediació per al lloguer social, ajuts i subvenciones en matèria d'habitatge i cèdules d'habitabilitat.
 

Mapa conceptual amb tots els serveis en matèria d'habitatge

"SMHAUSA no desenvolupa una tasca d'assistència social sinó que mira de corregir els desequilibris que es produeixen en un mercat tan competitiu com és l'immobiliari, per tal d'oferir als tarragonins i tarragonines l'accés a un habitatge digne i assequible”, explica la consellera de Serveis a la Ciutadania i Serveis Socials, Cecília Mangini.

Per aquest motiu, s'ha elaborat un mapa conceptual, que està a la disposició dels ciutadans a les diferents webs municipals. Aquest mapa conceptual recull tots els serveis que actualment el ciutadà té disponibles en matèria d'habitatge.

Una informació recollida a la web i que conté tot el que cal saber i com s'ha de fer el tràmit telemàticament. A més, s'indica l'organisme encarregat de la seva gestió i tramitació, així com un enllaç directe al web de l'organisme per demanar cita prèvia.