El Col·legi de Periodistes denuncia l'opacitat informativa de PortAventura sobre l'accident

El parc d'atraccions va negar l'accés als periodistes al recinte i alguns d'ells van pagar l'entrada de la seva butxaca per a poder informar

PortAventura va negar l'accés als periodistes durant l'accident.
PortAventura va negar l'accés als periodistes durant l'accident. | PortAventura World
12 de febrer del 2024
Actualitzat a les 17:35h
La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha enviat un comunicat per expressar el seu desacord amb la gestióinformativa que va fer PortAventura sobre l'accident amb ferits en una atracció d'aquest diumenge, 11 de febrer, ja que la direcció del parc va impedirl'accés dels mitjans de comunicació a les seves instal·lacions.

El col·legi ha recopilat les queixes i denúncies d'un nombre considerable de periodistes, els quals van trobar-se sense poder obtenirinformació des de dins del recinte. En aquest sentit, es va negarl'accés a les instal·lacions a tots els mitjans, fins i tot alguns professionals van haver de pagar de la seva butxaca l'entrada per poder acostar-se al lloc dels fets.

Alguns periodistes han manifestat que avui tampoc se'ls ha permès l'accés a PortAventura i que només han pogut prendre imatges des de la zona de les taquilles. A més, es lamenta la manca de facilitats per part de PortAventura en l'accés a la informació relacionada amb els esdeveniments.

De fet, la desinformació en els primers moments de l'accident va ser absoluta, ja que el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) tampoc va oferir-ne i PortAventura va emetre un comunicat a través de les xarxes socials més d'una hora tard.

El comunicat del Col·legi de Periodistes tarragoní acaba lamentant "aquesta políticacomunicativa va en detriment de l'accés a la informació i a la llibertat de premsa, així com del dret de la ciutadania a obtenir notíciesveraces i contrastades".