Tot a punt al Vendrell per a donar inici a l'Any Guimerà

El TÀG de la capital del Baix Penedès acull aquest divendres 23 de febrer l'acte inaugural de la celebració

L'Any Guimerà començarà aquest divendres 23 de febrer al Vendrell.
L'Any Guimerà començarà aquest divendres 23 de febrer al Vendrell. | Guillem Roset/ACN
19 de febrer del 2024
Actualitzat a la 13:31h
Aquest divendres 23 de febrer, a les 19 hores, el Teatre Àngel Guimerà (TÀG) del Vendrell acollirà l'acte institucional d'obertura de l'Any Guimerà. La commemoració, organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat i l'Ajuntament del Vendrell, es fa amb motiu del centenari de la mort d'Angel Guimerà (Santa Cruz de Tenerife 1845 – Barcelona 1924), amb l'objectiu de difondre i aproximar els diferents vessants del personatge a tot el territori i renovar la vigència de la seva obra.  

Les 200 localitats per al públic general es posen a disposició de la ciutadania aquest dimarts 20 de febrer de forma gratuïta a través de la pàgina web de l'Ajuntament del Vendrell. L'alcalde Kenneth Martínez serà l'encarregat de fer la salutació, mentre que la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, serà l'encarregada de la cloenda.

Durant l'acte, es presentarà la programació de l'Any Guimerà, es glossarà la figura d'Àngel Guimerà, es llegiran poemes i fragments teatrals i s'interpretarà la Santa Espina, a càrrec de Marina Rossell (veu) i Xavi Lloses (piano).
 

"Un any per reviure i per redescobrir Guimerà"

La regidora de Cultura, Sílvia Vaquero, ha explicat que l'acte d'aquest divendres "exemplificarà el que volem que sigui l'Any Guimerà: un any obert a tota la ciutadania, el més popular possible, un any molt divers culturalment parlant, que serveixi per reviure i per redescobrir a Guimerà".  

Vaquero ha avançat, com a exemple, que des del mes de febrer al mes de maig es faran al Vendrell 28 actes entorn a la figura d'Àngel Guimerà, amb propostes per a diferents públics i amb molta producció cultural de Km0.
 

La vinculació d'Àngel Guimerà amb el Vendrell

Àngel Guimerà va néixer a Santa Cruz de Tenerife, fill de pare vendrellenc i mare canària. Va viure a la casa pairal familiar del carrer Santa Anna, número 10, de la capital del Baix Penedès. En aquesta casa va iniciar la seva activitat poètica, primer en castellà i, més tard, en català.

Posteriorment va triomfar en el món teatral, esdevenint l'autor més emblemàtic del teatre català i gaudint d'una gran projecció internacional.