Un pres assassina la cuinera de la presó de Mas d'Enric al Catllar

Els fets haurien passat a primera hora de la tarda d'aquest dimecres, 13 de març, i l'autor s'hauria tret la vida posteriorment

Imatge d'arxiu de la presó de Mas d'Enric del Catllar.
Imatge d'arxiu de la presó de Mas d'Enric del Catllar. | Govern
13 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:55h

Tragèdia a la presó de Masd'Enric, al Catllar. Segons ha avançat el Diari de Tarragona, un pres hauria matat una treballadora de la presó, concretament la cuinera, i posteriorment s'hauria suïcidat aquest dimecres, 13 de març. Els Mossos d'Esquadra no han volgut confirmar la notícia, però un comunicat del CSIF que ho ha fet.

El greuincident hauria tingut lloc a primera hora de la tarda d'aquest dimecres. La víctima seria l'encarregada de la cuina de la presó de Tarragona, al Catllar, i l'agressor hauria posat fi a la seva vida després de cometre l'assassinat a ganivetades. Tal com apunta elCaso.cat, el pres que ha comès el crim treballava a la cuina amb la dona, qui també era treballadora del Centre d’Iniciatives per la Reinserció (CIRE) .

De moment no han transcendit més detalls sobre els fets, a la vegada que la policia catalana es nega a donar més informació. Els sindicats van denunciar fa poques setmanes que durant l'any 2023 s'havien incrementat les agressions als funcionaris a la presó de Mas d'Enric, tot i que la del Catllar és el tercer centre penintenciari català amb menys agressions.

En total, es van notificar 45agressions, segons l'informe estadístic de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF). Durant el 2023 també es van registrar 26 temptatives d'agressió, elevant el total d'incidents a la presó tarragonina a 71.

Els sindicats de presons trenquen negociacions i demanen la dimissió de la consellera

Amb la confirmació dels fets, el CSIF ha enviat un comunicat on ha assegurat que "abandonem qualsevol taula de negociacions" després de veure com el Govern ha estat "incapaç de defensar amb fermesa i de manera pública milers de companys i companyes que treballem a les presons catalanes".

El CSIF també ha avisat que s'ha posat en contacte amb la resta d'organitzacions per "mantenir una unitatd'accions davant d'aquest vil assassinat i la inoperació de la nostra administració". De fet, han demanat la dimissió de la consellera Gemma Usabart perquè "no són vàlids per liderar els serveis penitenciaris de Catalunya".