1 de 10

Àlex Arenas avisa sobre la nova estratègia contra la Covid: «La situació es complicarà»

El catedràtic de la URV considera que «hem de perdre la por al virus, però no el respecte»

per Antonio Ramos Llauradó, 23 de març de 2022 a les 13:02 |

La decisió de la Comissió de Salut Pública d'eliminar les quarantenes de positius asimptomàtics o amb símptomes lleus de Covid-19, així com dels contactes estrets, a partir del pròxim dilluns, no ha agradat alguns experts. En aquest sentit, l'immunòleg Oriol Mitjà assegurava aquest dimarts que s'havia quedat glaçat per la decisió, alhora que afegia que no hi havia ningú al timó.

 

[tweet]1506575626085580802[/tweet]

 

Les crítiques a la decisió de Mitjà no han estat les úniques, ja que el catedràtic del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, Àlex Arenas, s'ha manifestat en la mateixa línia. En una publicació a la xarxa social Twitter, Arenas ha assenyalat que la decisió, que s'ha pres pels alts nivells d'immunitat, no té en compte que «aquesta immunitat decau després de sis mesos».

 

«A finals d'estiu, la situació es complicarà»

En aquest sentit, l'investigador de la URV ha afegit que «quan la immunitat decaigui, a finals d'estiu, la situació es complicarà». Per això, ha demanat «inversions en ventilació i purificació de l'aire a interiors», assegurant que, ara com ara, aquesta ha estat «zero». Àlex Arenas ha afegit que «hem de perdre la por al virus, però no el respecte».

 

[tweet]1506559833868312578[/tweet]

 

Segons el matemàtic, la decisió de Sanitat suposa «passar del control epidemiològic, i això és un greu error amb un virus tan transmissible, encara mutant i sense cap solució definitiva». Arenas ha afegit que «anem molt curts d'antivirals i AC monoclonals», finalitzant la seva publicació amb un clar missatge: «Penós».

 

La decisió del Ministeri de Sanitat

La Comissió de Salut Pública va aprovar aquest dimarts un canvi en la gestió de la pandèmia, eliminant les quarantenes de persones positives asimptomàtiques o amb símptomes lleus de Covid-19. Segons va informar el Ministeri de Sanitat, aquesta decisió s'ha pres basant-se en «els alts nivells d'immunitat» per la vacunació.

 

Segons va explicar Sanitat, s'ha entrat en una nova estratègia de vigilància i control de la pandèmia, assegurant que ja s'ha superat la «fase aguda». Aquesta estratègia s'aplicarà «sempre que els indicadors d'utilització de serveis assistencials es trobin en nivell baix».

 

Els nous protocols se centren ara en persones i àmbits de més vulnerabilitat per monitoritzar els casos de Covid-19 greus que hi pugui haver. Les proves diagnòstiques també se centraran en persones vulnerables, en el sector sanitari i en casos greus.

Arxivat a:
Catalunya, Coronavirus
Participació