1 de 10

Protecció Civil alerta d'una nova incidència de matinada al polígon sud de Tarragona

L'empresa SK Primacor nega cap aturada no programada i assegura que l'activació de la torxa forma part del procés habitual de producció

per Antonio Ramos Llauradó, 7 d'octubre de 2022 a les 10:31 |

Nova incidència al Polígon Sud del Complex Petroquímic de Tarragona aquest divendres. Segons ha comunicat Protecció Civil a través de les xarxes socials, abans de les sis del matí, l'empresa SK Primacor, ubicada a la Canonja, ha informat la sala CECAT de l'activació intermitent de la torxa de la seva planta.

 

[tweet]1578232561599250433[/tweet]

 

Segons la informació de Protecció Civil, l'activació de la torxa s'ha allargat fins a les vuit d'aquest matí. En aquest sentit, l'empresa SK Primacor s'ha posat en contacte amb aquest mitjà i han confirmat l'activació de la torxa durant aquesta passada matinada, tot i que han assegurat que no ha estat provocada per cap incidència, sinó que forma part del procés habitual de producció.

 

Així, des de la companyia han negat que l'activació intermitent de la torxa aquest divendres hagi estat provocada per cap aturada no programada a la planta, com ha informat Protecció Civil.

 

Dues setmanes plenes d'incidències

Les dues darreres setmanes a la indústria petroquímica de Tarragona han estat plenes d'incidències, amb la fuita de nafta de l'empresa ASESA com a episodi més destacat. La matinada del dilluns 26 de setembre un dipòsit de l'empresa va patir una fuita de 150 metres cúbics de nafta. Aquesta incidència va provocar episodis de males olors a Tarragona i els municipis del voltant durant diversos dies.

 

En aquest sentit, les operacions de buidatge i neteja del dipòsit afectat es van allargar fins al divendres de la passada setmana. En aquest sentit, els episodis de males olors es van anar reproduint durant diversos dies, sent especialment importants a la ciutat de Tarragona, tot i que en algun moment van arribar a comarques de Barcelona, com el Garraf o el Maresme a causa del vent.

 

Aquesta setmana les incidències van iniciar-se dilluns, a la planta de Dow a la Pobla de Mafumet, al Polígon Nord del Complex Petroquímic. La torxa va cremar durant tres dies. El mateix dilluns, Basell Poliolefinas Ibérica, a la Canonja, va fer operacions de purga, provocant fum, foc i soroll a la torxa de la planta.

 

En la jornada d'aquest passat dimecres els incidents van ser dos, un a la planta de Dow Sud, per reparacions en una bomba d'engranatge, i un altre a l'empresa SK Primacor, a la Canonja, per una aturada no programada. En ambdós casos, es va fer ús intermitent de la torxa.

Participació