1 de 10

El Concurs de Mestres Romescaires, aquest diumenge a la pèrgola del Serrallo

L'esdeveniment, organitzat pel Sindicat d’Iniciativa i Turisme, comptarà amb la participació de 20 concursants

per Antonio Ramos Llauradó, 22 d'octubre de 2022 a les 12:04 |

El Concurs de Mestres Romescaires se celebra aquest diumenge 23 d’octubre de 2022 a la pèrgola del Serrallo. Cal recordar que la cita s'havia de celebrar el passat 25 de setembre, però va ser ajornada per les previsions meteorològiques. El Concurs té com a objectiu ajudar a la promoció turística del territori amb un dels elements gastronòmics més propis i singulars de la nostra ciutat com és el romesco.

 

L'esdeveniment, organitzat pel Sindicat d’Iniciativa i Turisme, també té el suport de l’Ajuntament de Tarragona, el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona i el Port de Tarragona i, a més, compta amb la col·laboració de l’Associació de Veïns del Serrallo, la Confraria de Pescadors de Tarragona i la DO Tarragona.

 

En la present edició hi participaran 20 concursants, i ha estat un èxit la inscripció perquè té, fins i tot, s'ha obert una llista d’espera.

 

XXIX edició del Concurs de Mestres Romescaires

El Concurs d'aquest diumenge començarà a les 9.30 hores, quan els concursants es presentin a la pèrgola amb un morter i els ingredients del país que considerin necessaris per fer el guisat. L’organitzador del concurs, el Sindicat d’Iniciativa i Turisme, els lliurarà una cassola amb tapa, el peix, l’oli, l’aigua, un fogó, carbó, pastilles per encendre’l, un davantal i una cullera de fusta.

 

En aquest sentit, els participants no podran portar cap mena de fumet, ni cap salsa preparada prèviament i el romesco s'ha d'elaborar d’acord amb la forma tradicional del Serrallo de Tarragona. Amb els esmentats elements, els concursants han de fer en la taula i fogó que els seran assignats una cassola de romesco de sis racions, que presentaran al jurat a la una del migdia.

 

La proclamació dels guanyadors es farà al voltant de tres quarts de dues de la tarda. Els primers cinc classificats rebran el títol de Mestre Romescaire, mentre que el primer classificat serà distingit com a Mestre Major Romescaire. Els guanyadors també rebran un lot de productes i una invitació per dinar dues persones en un dels cinc restaurants del Serrallo que col·laboren en aquest concurs.

 

Tastet de cassoletes i acompanyament de la DO Tarragona

Gràcies a la col·laboració amb el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, el restaurant L’Àncora del Serrallo cuinarà una cassola de romesquet per a 150 persones. Aquesta cassola se servirà en format de tastets a preus populars a partir de les 12 hores i fins a exhaurir existències a totes aquelles persones que s’acostin a la pèrgola del Serrallo.

 

Les cassoletes de romesco les servirà l’Associació de Veïns del Serrallo, que haurà preparat una zona per a la degustació, i seran maridades amb vins de la DO Tarragona.

Participació