Intenta carregar un encenedor i provoca un incendi que acaba amb 19 ferits a Reus

Els mossos han detingut un home com a causant de l'incendi

24 de gener del 2023

Un home de 41 anys han estat detingut aquest dimarts al vespre com a presumpte autor de l'incendi que aquesta tarda ha causat dinou ferits, dos dels quals crítics, en un immoble de l'avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer de Reus.

 

Segons ha informat el cos policial, a l'home se'l considera presumpte autor dels delictes de danys i lesions per imprudència greu. El detingut hauria intentat carregar un encenedor de forma negligent i això ha provocat l'inici del foc, ha afegit la mateixa font. La investigació continua oberta.

 

Cal recordar que dues persones han resultat ferides crítiques i disset més han sofert lesions de caràcter menor en l'incendi. Els Bombers han rebut l'avís del foc cap a tres quarts de cinc i poc després d'una hora més tard ja l'havien extingit. Hi han enviat nou dotacions.

 

 

Les flames han cremat una habitació del primer pis i ha provocat molt de fum a l'edifici. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat també nou ambulàncies per atendre els ferits.

 

Els fets han passat a primera hora de la tarda, poc abans de tres quarts de cinc de la tarda —avís a les 16.43 hores— quan ha cremat una habitació d'un pis de la primera de l'edifici.

 

Alguns dels veïns han estat desallotjats de casa seva, mentre que d'altres s'ha ordenat el seu confinament per tal d'evitar la inhalació de fum. Segons ha informat la Guàrdia Urbana, també hi ha hagut afectacions a l'avinguda de Pere el Cerimoniós, el lloc on s'ha produït el greu incendi a Reus i que ha deixat diversos ferits segons el balanç final fet públic pel SEM.

 

Dinou ferits de diversa consideració a l'incendi

El balanç final del Sistema d'Emergències Mèdiques ha estat de 19 persones ateses. D'aquestes, 8 han estat donades d'alta 'in situ' després de comprovar que estaven en estat lleu. 

 

Vuit més han estat traslladades en diversos hospitals en estat menys greu.

 

D'altra banda, les dues persones en estat crític han estat traslladades a l'hospital Sant Joan de Reus i a la Vall d'Hebron. 

 

Per aquest incendi finalment el SEM ha activat 14 ambulàncies i un equip de psicòlegs.