Col·lapsen la C-32 durant mitja hora per demanar-ne la gratuïtat

Mig centenar de vehicles han pres part a la marxa lenta convocada pels agents polítics, econòmics i veïnals

05 de febrer del 2023

Prop de mig centenar de vehicles han pres part a la marxa lenta convocada per col·lapsar la C-32 aquest diumenge 5 de febrer. Una protesta que va ser anunciada el passat dimarts pels diferents agents polítics, econòmics i veïnals del Penedès i el Garraf. Demanen que s'estableixi la gratuïtat pels viatges recurrents als peatges de Cubelles i Vallcarca.

 

La marxa lenta ha sortit passades les cinc de la tarda de Vilanova i la Geltrú, on els cotxes han accedit a la C-32. Allà han ocupat tots els carrils en direcció a Barcelona i han provocat un tap que ha durat prop de mitja hora. La marxa ha finalitzat a Sitges, municipi on han abandonat la C-32.

 

Un pla de bonificacions «insuficient»

La protesta ha comptat amb la participació de representants polítics del territori, sindicats i organitzacions veïnals. «No pot ser que hàgim de pagar fins a 25 euros per anar i tornar de Barcelona», ha lamentat Jaume Casañas, alcalde de Cunit. El també portaveu de la plataforma Penedès Marítim veu «insuficient» el pla de bonificacions del govern català.

 

«S'ha apujat un 8% el preu del peatge i es bonifica un 10%, això és fer-se trampes al solitari», ha criticat. La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, ha remarcat la presència dels sindicats majoritaris, la patronal o la Federació d'Empresaris del Gran Penedès. També han donat suport a la protesta «la universitat i el consorci sanitari, a més de les associacions de veïns», ha celebrat Gallardo.

 

Escortats pels Mossos d'Esquadra

Els convocants han establert les bases de la marxa lenta amb els Mossos d'Esquadra. Els vehicles havien de circular a un mínim de 60 km/hora, tot i que en alguns moments la circulació s'ha col·lapsat. Els Mossos han encapçalat la marxa i també l'han tancat amb vehicles que duien el logotip de la policia catalana.

 

Les associacions i els polítics convocants de la protesta ja han avançat que, si no reben respostes satisfactòries, en faran una altra a Barcelona.