Dol a la Jove de Tarragona: Mor Antonio Solé, conegut com «l'Índiu»

Tenia 82 anys i era el casteller més longeu de la colla del Cós del Bou

Antonio Solé, l'Índiu, va començar a fer castells l'any 1947.
Antonio Solé, l'Índiu, va començar a fer castells l'any 1947. | Colla Jove Xiquets de Tarragona
24 de febrer del 2023
Actualitzat a les 10:36h
La Colla Jove Xiquets de Tarragona està de dol per la mort d'un dels seus castellers més emblemàtics, Antonio Solé, l'Índiu. En una publicació a les xarxes socials, els liles han lamentat la pèrdua del seu membre més longeu, de 82 anys, que han definit com "un dels castellers més importants, que ha escrit totes les pàgines d'or de la nostra història".
 
Antonio Solé va començar a fer castells des de ben petit i l'any 1947 ja pujava amb la Colla Vella dels Xiquets de Tarragona. En la seva llarga trajectòria durant 75 anys, també va col·laborar amb els Xiquets de Tarragona, les dues colles de Valls, els Nens del Vendrell, els Nois de la Torre i els Castellers de Barcelona.

L'any 1979 es va sumar al projecte de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, on va fer de segon en els primers pilars de cinc i de sis, així com en el 2 de 7 i el 4 de 8. Així mateix, va ser el segon del primer pilar caminant dels liles l'any 1980.
 

Únic Casteller d'Honor de la Colla Jove

L'Índiu ha estat un habitual del pilar de l'Arribada de l'Aigua de Sant Magí durant molts anys: primer, fent el pilar de cinc a segons i, després, fins a l'any passat, fent-lo de baix, sota del seu propi net.

La seva llarga trajectòria el va fer mereixedor l'any 2015 de la distinció de Casteller d'Honor, l'únic membre de la Colla Jove que ha rebut aquest reconeixement.

Les mostres de condol de personalitats i altres colles castelleres per la pèrdua d'Antonio Solé han estat nombroses, entre elles la de l'alcalde de Tarragona i membre de la Jove, Pau Ricomà.

El batlle, en una piulada a la xarxa social Twitter, ha escrit: "Hi ha tuits que costen molt de fer. Adéu Índiu, casteller fins a l’últim dia".