La Fiscalia investiga les obres d'ampliació del pàrquing Torroja de Tarragona

Els treballs van començar el passat mes de gener i permetran duplicar la capacitat de l'aparcament

Les obres d'ampliació del pàrquing Torroja tenen un cost d'1,7 milions d'euros.
Les obres d'ampliació del pàrquing Torroja tenen un cost d'1,7 milions d'euros. | Aparcaments Municipals de Tarragona
09 de març del 2023
Actualitzat a les 12:10h
El passat mes de gener es van iniciar les obres d'ampliació del pàrquing municipal Torroja, que permetran ampliar la capacitat fins als 349 vehicles, gairebé el doble que els 154 actuals. En aquest sentit, el projecte, pressupostat en 1,7 milions d'euros, va rebre una subvenció d'1,2 MEUR dels fons europeus Next Generation.

Ara, però, aquesta actuació podria tenir algun bastó a les rodes per tirar endavant, ja que la Fiscalia de Medi Ambient ha obert diligències d'investigació, segons ha avançat el 'Diari de Tarragona'. En aquest sentit, es vol esclarir si els moviments de terres que s'han fet a la zona podrien constituir un delicte contra l'ordenació del territori.
 

Una denúncia d'un veí del barri

Aquest cas té origen en una denúncia presentada per un veí del barri dels Músics, en què assegurava que s'havia produït "una violació de medi ambient". En aquest sentit, el denunciant considera que el suposat delicte derivaria de la tala d'arbres que es va fer a la zona afectada per les obres.

En un primer moment, el fiscal va considerar que aquest fet no era indiciari per obrir una investigació, ja que els arbres talats no serien d'espècies protegides. El denunciant, però, va aportar nova informació i la Fiscalia ha obert una investigació.

En aquest sentit, l'arquitecte Enric Casanovas va declarar el passat dimarts davant la Guàrdia Civil, arran d'un article sobre les obres d'ampliació del pàrquing Torroja que es va publicar al 'Diari de Tarragona'.

Així mateix, la Fiscalia ha demanat més informació sobre les obres a l'Ajuntament de Tarragona. En relació al cas, el conseller de Territori, Xavier Puig, ha afirmat que "segons els serveis tècnics i jurídics de l'Ajuntament, la denúncia no té recorregut".