Sanció a l'empresa de recollida de brossa de TGN: fins a 250.000 euros

S'ha obert un expedient sancionador per barrejar els residus de fracció resta amb envasos

L'empresa de la brossa hauria barrejat els residus de fracció resta amb els envasos.
L'empresa de la brossa hauria barrejat els residus de fracció resta amb els envasos. | Jonathan Oca
23 de març del 2023
Actualitzat el 15 de maig a les 10:03h
L'Ajuntament de Tarragona sancionarà l'empresa concessionària de la neteja de la ciutat per barrejar els residus de fracció resta amb els envasos. En aquest sentit, la multa podria arribar fins als 250.000 euros, segons ha explicat el conseller de Serveis Centrals i Neteja, Jordi Fortuny, que ho ha traslladat a la resta de grups en el marc de la comissió informativa de Serveis Central i Govern Obert aquest dijous.

Jordi Fortuny ha explicat que el Departament de Neteja Pública ha obert un expedient sancionador a l'empresa concessionària del servei per incomplir la recollida d’envasos al Serrallo. Segons consta en el document, es constata que "durant diferents caps de setmana del mes de febrer el servei de recollida de la brossa va barrejar la resta amb els envasos".

El regidor ha assenyalat que "s'ha comunicat l'expedient a l’empresa, que ha reconegut els fets i ara estem dins el període de presentació d’al·legacions". Fortuny ha afegit que "la multa podria arribar a ser de 250.000 euros".
 

Fortuny es mostra "dolgut i trist"

El conseller de Neteja s’ha mostrat "dolgut i trist perquè és intolerable que es produeixin accions d’aquest tipus. Em decep i m’indigna per totes aquelles persones que fem una feina curosa de separar els residus i que passin coses d’aquest tipus".

Fortuny ha manifestat que "no és un fet generalitzat, perquè les xifres demostren que estem millorant en la recollida selectiva, però també aquest fet evidencia la necessitat del control per obtenir un millor servei, el que es mereix una ciutat com la de Tarragona".