1 de 10
Cultura

L'Arboç farà un gran Ball Vuitcentista a la Giralda per la Fira Modernista

Amb l'acte, es vol donar més rellevància als balls d'envelat que es feien durant aquella època

La Giralda de l'Arboç acollirà el Ball Vuitcentista. | Ajuntament de l'Arboç
per Redacció, L'Arboç | 11 d'abril de 2023 a les 08:56 |
L'Arboç ja es troba en el compte enrere per a la desena edició de la Fira Modernista del Penedès, que se celebra aquest cap de setmana del 15 i el 16 d'abril. Entre les novetats d'aquesta edició s'hi troba el gran Ball Vuitcentista que es farà el dissabte a les 21.45 hores en una carpa a la Giralda. Anirà a càrrec de l'Elenc Artístic Arbocenc i tindrà entrada lliure per a tothom.

Des de l'Ajuntament expliquen que els balls d'envelat van ser "una de les senyes de la identitat cultural de l'etapa modernista a Catalunya". Una època que va suposar "també una autèntica revolució en el món de la música i tot el que l'envolta, com el ball i la dansa". Per aquest motiu, s'ha volgut donar més rellevància a aquest acte, que a partir d'ara passarà a programar-se el dissabte a la nit.  


L'Elenc Artístic Arbocenc, amb el seu competent equip tècnic i actoral, juntament amb els Xarop de Canya, seran els encarregats de dinamitzar el ball, que comptarà amb peces clàssiques com el 'Ball de Fanalets', el 'Ball de la Patata' o el 'Ball de l'Escombra'.

Serà un altre dels actes importants de la fira, el programa de la qual es pot consultar en aquest enllaç. La Fira Modernista del Penedès està impulsada per la regidoria de Turisme i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de l'Arboç.

 
Participació