L'Ajuntament de TGN hi diu la seva sobre l'aparcament dissuasiu del Francolí

El consistori contradiu els veïns i assegura que la construcció de l'equipament no provocarà inundacions

Imatge del terreny on s'ubicarà l'aparcament dissuasiu de la zona del Francolí.
Imatge del terreny on s'ubicarà l'aparcament dissuasiu de la zona del Francolí. | Cedida
27 d'abril del 2023
Actualitzat a la 13:08h
L'Ajuntament de Tarragona ha contestat a la preocupació dels veïns del Parc Francolí per la construcció d'un aparcament dissuasiu al carrer de Guillem Oliver, just darrere de l'Escola Tarragona i l'Hospital Joan XXIII. En un comunicat, el consistori ha assenyalat que "els serveis tècnics d'enginyeria asseguren que la construcció de l'equipament no hauria de comportar inundacions en cas de pluja".

En aquest sentit, el text afirma que "les aigües del barranc de Sant Pere i Sant Pau ja estan canalitzades fins al riu Francolí i no transcorreran per ell. A més, el desnivell entre la plataforma i el mur perimetral és de 50 cm, una alçada prudencial per evitar que l'escorrentia afecti l'escola".
 

S'instal·larà una reixa interceptora per a recollir aigües pluvials

Així mateix, l'Ajuntament de Tarragona ha explicat que "cal tenir en compte que també s'instal·larà una reixa interceptora per a recollir les aigües pluvials a la rampa, alhora que es preveu que el paviment del perímetre sigui filtrant i els pendents condueixin les aigües als parterres de l'entorn perquè l'aigua es filtri al terreny".

El comunicat del consistori conclou que "paral·lelament, es connectaran els embornals a la xarxa de col·lectors de l'aparcament per si es desborden".