El PSC vol recuperar el CAER i reorganitzar Reus Cultura

Sandra Guaita planteja obrir els teatres en horari diürn per a les escoles

Ho considera una eina clau per «recuperar la capitalitat cultural»
Ho considera una eina clau per «recuperar la capitalitat cultural» | Jordi Olària Gras
08 de maig del 2023
Actualitzat a les 15:59h
La primera promesa electoral de l'àmbit cultural del PSC de Reus ha arribat aquest dilluns, des de la plaça del Teatre. L'alcaldable Sandra Guaita ha promès recuperar el Centre d'Arts Escèniques de Reus, el CAER. Es tracta d'un organisme que va funcionar a principis dels anys 2000 per a la producció cultural i que ara volen vincular "amb l'àmbit de la formació i la captació i retenció de talent".

Guaita vol que les escoles es vinculin a aquest nou CAER i que serveixi de detonant per obrir els teatres de Reus en horari diürn pensant en els centres educatius. "El CAER va ser una peça clau per ser capital cultural; érem referents a nivell estatal i era l'únic promotor de teatre públic de Catalunya fora de Barcelona", ha reivindicat. La cap de llista socialista considera que cal plantejar una reorganització de l'àrea de Reus Cultura, no només amb la integració del CAER, sinó pensant una nova manera de funcionar per a l'Institut Municipal Reus Cultura.

"Ens estem plantejant com organitzem la gestió cultural de la ciutat de Reus", ha deixat clar l'alcaldable. El CAER, per la seva banda, no dependria de cap regidoria, sinó que es vincularia, d'alguna manera o altra, amb més d'una, començant per la de Cultura i la d'Educació. Segons ha exposat Guaita, quan hagin detallat l'organització que consideren ideal per a l'àrea de cultura serà quan plantegin el pressupost que es destinarà a cada projecte, tot i que ja ha avançat que contemplen que la partida global sigui superior a l'actual.