El PSC del Vendrell revalida la victòria i augmenta la diferència

Som Poble-ERC manté el segon lloc, i Vox, el PP i Fem Vendrell entren al consistori

Kenneth Martínez ha guanyat de nou al Vendrell.
Kenneth Martínez ha guanyat de nou al Vendrell. | Ramon Costa AFN Press
28 de maig del 2023
Actualitzat el 29 de maig a les 0:32h
El PSC de Kenneth Martínez ha revalidat la victòria a les eleccions municipals del Vendrell de forma clara. Els socialistes han incrementat clarament el percentatge de vot aconseguit el 2019, passant del 27% al 34%, i han sumat un regidor més, el novè. D’aquesta manera, han fet bons els pronòstics que els donaven com a guanyadors, tot i que han quedat lluny de la majoria absoluta.

Els seus principals competidors, Som Poble-ERC, han fet resultats similars en percentatge de vot, amb un 20%, tot i que han perdut un regidor i ara en sumen cinc. Tres partits que no tenien representació han entrat al consistori, Vox, el PP i Fem Vendrell.

Els primers s’han situat com a tercera força, amb un 9% de suport i dos regidors. Són els mateixos regidors que ha tret el PP, que torna a l’Ajuntament vendrellenc quatre anys després. Pel que fa a Fem Vendrell, el partit de Mar Vázquez ha superat el 5% de vots necessaris i ha aconseguit un regidor, el que és tot un èxit per la formació.

També mantindrà el seu regidor En Comú Podem, mentre que Josep Maria Llasat seguirà al consistori com a representant de Primer el Vendrell Junts. La resta de formacions han quedat molt lluny del mínim exigit per entrar. Són Ara Pacte Local, l’AVP-FIC, Somi i Valents.