Pere Granados i el PSC aguanten a Salou

Consulta els resultats de les eleccions municipals 2023 a Salou i els regidors que han entrat a l’Ajuntament

El ple municipal de Salou.
El ple municipal de Salou. | Ajuntament de Salou
28 de maig del 2023
Actualitzat a les 23:24h
La coalició entre Sumem per Salou de l'alcalde Pere Granados i el PSC supera la jornada electoral i tot i perdre suports respecte dels resultats conjunts de 2019, guanyen els comicis a la capital de la Costa Daurada amb prou suficiència per continuar governant.

 
Granados s'havia presentat fa quatre anys amb Junts, formació que ara desapareix del consistori després d'haver obtingut 7 regidors sota l'ensenya personalista de l'alcalde. Per la seva banda el PSC, n'havia obtingut 5. Ara l'entesa s'haurà de conformar amb 8 regidors i un 30% del sufragi, però amb marge per arribar a acords de govern.
 

PP i Ara-Pacte Local poden donar estabilitat a Granados

L'alcalde només necessitarà el suport de tres regidors per formar govern. Els bons resultats del PP de Mario García, amb 3 regidors, i de Marc Montagut, amb 2, li garanteixen una reelecció plàcida.

 
Ciutadans perd els seus 4 regidors i, com a tot arreu, el gran beneficiat és VOX, que fa quatre anys va estar a punt d'entrar al consistori i ara ho aconsegueix amb uns molt bons resultats que el situen amb més del 10% del sufragi.
 

Entra VOX, ERC es manté

La formació d'ultradreta farà companyia a ERC a l'oposició, després que els republicans hagin revertit la tendència general al país, mantenint els quatre regidors de representació. La participació de Salou ha estat una de les més baixes entre les principals ciutats de la regió, amb poc més del 47%