L’hospital no surt de l’UCI

Els treballadors del Pius Hospital de Valls han alertat aquesta setmana de la possibilitat de quedar-se sense anestesistes en horari nocturn, amb la perillositat que això comporta pel futur de l’hospital, ja que suposaria un canvi total de model, en un centre que dona servei no tan sols a l’Alt Camp sinó també a la Conca de Barberà.

 

Després de dies de negociacions sembla que hi ha voluntat d’arribar a un acord, segons ha transcendit, i els pitjors presagis no s’han complert, per sort. El Pius seguirà amb el mateix servei, tot i que fins la setmana vinent no es coneixeran els detalls d’aquest principi d’acord. Bona notícia.

 

Tot i això, el silenci dels gestors del centre fa pensar que la situació és més complicada del que sembla. És cert que les negociacions són privades, però un cop el tema ha saltat a l'opinió pública a través dels mitjans de comunicació, la transparència és important. 

 

Independentment que al final la situació s’hagi pogut salvar, crear aquesta incertesa fins a l’últim segon és del tot innecessari pels treballadors però sobretot pels usuaris. Recordem que estem parlant d’una empresa que es dedica a la salut de les persones. Potser calen missatges més clars.

 

De fet, els sindicats també denuncien la poca transparència a l’hora de negociar i asseguren que se’ls informa dels canvis a misses dites.

 

El cas dels anestesistes és només un exemple, però els treballadors denuncien fa temps, a més, una bona llista de precarietats que arrossega el centre: sobrecarrega de feina, poc personal, instal·lacions deficitàries i un llarg etcètera.

 

Aquests fets demostren que el Pius Hospital de Valls no gaudeix d’una bona salut i sembla que, les persones que han de vetllar per la seva recuperació, no tenen pressa per fer-ho. Si la situació segueix així, l’hospital vallenc continuarà sense sortir d’aquesta UCI on l’han abocat els seus gestors.