Carlos Brull (IpF) serà el nou alcalde de Falset

L'onada favorable a ERC viscuda durant les eleccions del 28A es manté en els ajuntaments més importants de la comarca del Priorat
La llista de Carlos Brull i Independents per Falset, guanyadora. | IpF

 

El relleu a l'alcaldia de Falset s'ha produit sense grans traumes. Jaume Domènech deixava l'encapçalament de la llista d'Independents per Falset (IpF, la marca d'ERC a la capital del Priorat) a Carlos Brull. El que ha estat regidor de Cultura no només ha revalidat la majoria absoluta de 2015 sinó que ha millorat els resultats. El nou alcalde Brull governarà amb poca oposició. Ha incrementat gairebé un 10% els seus suports, fins al 65,32%, guanyant un regidor per a un total de 8. A molta distància queden els socialistes amb el 22,21% i dos regidors (Maria Jesús Sánchez i Pere Pallejà) i Junts per Falset amb el 18,19% i un regidor (César López).

ERC, JUNTS i CUP es reparteixen les alcaldies del Priorat

Gairebé totes les alcaldies de la comarca s'ha repartit entre aquest tres partits, amb clara predominància dels republicans; en alguns pobles només s'hi presentava una sola llista. A les poblacions més importants, com a Cornudella del Montsant, s'han repetit els mateixos resultats que el 2015 amb 5 regidors per a ERC i 2 per a JUNTS. Salvador Salvadó serà l'alcalde. Sorpresa a Ulldemolins, on l'alcaldessa Cori Montlleó perd la majoria davant l'entrada amb força d'ERC. Sergio Méndez serà el nou alcalde. A Poboleda també ERC li arrabassa la victòria als convergents.

JUNTS recupera alcaldies que estaven en mans d'independents, com ara Marçà o Porrera. La CUP guanya als Guiamets, a la Vilella Alta i a la Torre de Fontaubella. Entre les localitats més importants, l'únic lloc on l'alcaldia estarà més renyida és al Masroig. L'independent Ferran Masip de Fem Masroig guanya amb tres regidors però tant ERC com JUNTS en treuen dos i serà necessari el pacte.

"🔴 ATENCIÓ: Així quedarà la Diputació de TGN els propers 4 anys" "ERC guanya 6 dels 10 consells comarcals de Tarragona"