Carod-Rovira i Josep Andreu augmenten la pressió política «per una llista unitària»

Ambdós polítics, antics membres d'Esquerra, han fet una crida pública «que uneixi els dos milions de votants»
Josep Lluís Carod-Rovira, exlíder d'Esquerra, ha fet aquesta proposta a través d'un article d'opinió | CatalunyaDiari.cat

 

Dia mogut políticament i no només per la vaga general que s'ha dut a terme arreu del territori català aquest dimecres, 21 de febrer. L'exlíder d'Esquerra, el cambrilenc Josep Lluís Carod-Rovira, ha fet pública la seva aposta per una llista «unitària de l'independentisme de cara a les eleccions generals i europees» a través d'un article d'opinió que ha recollit l'agència Europa Press.

La tesi de qui fou vicepresident del govern de la Generalitat de Catalunya és que «la causa catalana de la llibertat quedaria greument perjudicada si la victòria electoral, a Madrid i a Brussel·les, se l'emportés un partit que fos contrari a aquesta».

Així mateix, el polític cambrilenc ha assegurat que «seria letal per a la credibilitat del moviment català, que reivindica la solució del conflicte a les urnes, que fos derrotat, precisament a les urnes, a la primera oportunitat que sorgís». No ha sigut l'únic històric dels republicans a l'àrea metropolitana de Tarragona que ha llançat aquest missatge a les darreres hores. 

Josep Andreu, Alcalde de Montblanc, ha piulat, aquest dimecres 21, que «de cara a les eleccions europees demano una llista europea, semblant a l’Entesa dels Catalans. Necessitem a Europa una llista que uneixi els 2 milions de votants». A l'hora ha afegit que «si aconseguim anar junts, seria un gran punt d’inflexió de cara al procés».

Dubtes a la resta de partits polítics

Ara bé, aquesta petició d'unitat neix amb una esperança de vida molt curta, ja que ni PDeCAT, ni la mateixa Esquerra tenen al cap, almenys a hores d'ara, concórrer de nou conjuntament a les pròximes cites electorals. 

Els republicans han manifestat, mantes vegades, que la unitat d'acció no implica presentar-se junts i que respeten «l'independentisme de dretes que suposa el PDeCAT».  I pel que fa als hereus de l'antiga Convergència, es troben sota fortes tensions internes per la existència de la Crida, la formació política del President Puigdemont, que pretén ser la marca política aglutinadora de tot el procés independentista català.

També et pot interessar:

"Reus i Riudecols, protagonistes al Judici del Procés durant un interrogatori" "REPORTATGE: Com arriba Ciutadans a Tarragona a les municipals del 26 de maig"