Ciutadans pregunta al govern espanyol sobre el desabastiment de les farmàcies tarragonines

El diputat taronja tarragoní, Sergio del Campo, ha entrat al registre del Congrés dels Diputats la pregunta per escrit
Imatge d'arxiu del diputat taronja tarragoní Sergio del Campo, durant la campanya de les eleccions generals del passat 28 d'abril. | Jordi Olària Gras

 

Primeres reaccions polítiques a la informació feta pública aquest dimarts, 11 de juny, per TarragonaDigital sobre la greu situació de desabastiment de medicaments que viuen les farmàcies tarragonines. El diputat tarragoní de Ciutadans, Sergio del Campo, ha presentat una pregunta per escrit al govern espanyol al registre del Congrés dels Diputats.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Concretament, del Campo pregunta per quines mesures del pla de garanties d'abastiment de medicaments 2019-2022 s'han posat en marxa. Així mateix, també s'ha interessat pels terminis per activar aquelles iniciatives de l'esmentat pla que no estiguin en funcionament.

 

Encara dins l'àmbit de la gestió, el diputat taronja tarragoní s'ha mostat interessat en quins protocols ha posat en marxa el govern central per suplir la manca d'alguns fàrmacs i si aquestes substitucions s'han fet «de manera consensuada amb els participants del sistema sanitari».

 

Sergio del Campo, ara dins l'àmbit polític, ha reclamat un posicionament públic de l'executiu espanyol preguntant-li sobre «la valoració del govern de la situació de desabastiment de medicaments que pateixen les farmàcies de la província de Tarragona.

 

951 medicaments afectats durant el mes de maig

Aquest dimarts, 11 de juny, aquest mitjà es feia ressò que les farmàcies d'arreu de les comarques del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre patien una greu situació de desabastiment de medicaments. Situació que era explicada tant pel president del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona, Joaquim Nolla, com la màxima autoritat del Col·legi de Metges tarragonins, Fernando Vizcarro.

 

Tant un com l'altre posaven l'accent en el fet que es tracta «d'un problema molt seriós» i Vizcarro, en concret, apuntava que «els metges estan receptant altres fàrmacs menys adequats com a pla B temporal». Segons valoracions dels farmacèutics de la província, a Tarragona hi va haver un total de 951 medicaments que no van ser presentes als establiments farmacèutics en algun moment o altre del passat mes de maig. 

 

També et pot interessar: