Pla mitjà de la portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada, atenent els mitjans de comunicació

La CUP insta a la Generalitat a personar-se en la causa que investiga a sis alts càrrecs de les químiques

Sis directius de les cúpules de Messer i Carburos, detinguts aquests dijous | La formació demana «endurir la legislació» del sector químic

La CUP  no ha trigat a carregar amb força després de conèixer les detencions de sis directius de Mésser i Carburos Metálicos aquest dijous per presumptes pràctiques fraudulentes. En una compareixença d'urgència davant l'AEQT, els anticapitalistes han carregat amb força contra «la connivència política de la qual gaudeix el complex petroquímic amb patrocinis  a festes majors, col·locacions i subvencions directes a les associacions».

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Segons la regidora de la CUP a Tarragona, Laia Estrada, les detencions d'aquest dijous demostren que «a banda de jugar amb la vida de les persones, el complex petroquímic és un autèntic cau de corrupció, impunitat i opacitat». Per això, ha afegit Estrada, cal «endurir la legislació  en seguretat laboral, mediambiental i industrial, i garantir que això es fiscalitza».

La CUP ha instat la Generalitat  a personar-se en la causa judicial. Per la seva banda, els anticapitalistes han dit que estudiaran si també s'hi personen, tot i que Estrada ha manifestat que els mitjans de l'organització són «molt limitats» i que el més normal seria confiar que la fiscalia i els cossos policials que investiguen delictes  econòmics «fessin la feina que toca».

Laia Estrada: «El complex petroquímic és un autèntic cau de corrupció, impunitat i opacitat»

A més, casos com els de l'explosió d'IQOXE constaten, segons la CUP, una manca d'inspecció, de controls i de mesures de seguretat respecte els treballadors i la ciutadania. Per tot plegat, la formació insta el Govern «a decidir si està al costat de la gent o dels corruptes». Oriol Olivé, regidor de Som Poble a la Canonja, ha manifestat que els anticapitalistes fa temps que exigeixen un control sobre l'activitat del complex petroquímic, tant pel que fa als possibles efectes nocius que té sobre el medi ambient, la salut de la ciutadania i la seguretat de treballadors i veïns del Camp de Tarragona.

Edgar Fernández, portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, ha instat el Govern a «decidir en quin costat està, si amb els quatre o sis o vuit que estan  fent negoci i exercint la corrupció, que és el que sospitem, o al costat de la gent que necessita viure, recursos i arribar a final de mes». A més, Fernández ha interpel·lat la ciutadania a «forçar» un debat per decidir quin model productiu i de desenvolupament econòmic i territorial necessiten les comarques del Camp de Tarragona.