L'ebrenca Dayana Santiago i el reusenc Edgar Fernández, al nou secretariat nacional de la CUP

Santiago lidera la llista conjunta, juntament amb qui va ser candidata anticapitalista a l'alcaldia de Barcelona, Anna Saliente
La CUP ha renovat aquests darrers dies el seu secretariat nacional. | ACN

Dayana Santiago, ex regidora de la CUP a l'Ajuntament de Deltebre, i l'actual edil dels anticapitalistes a l'Ajuntament de Reus —a més d'ex diputat provincial— Edgar Fernández, seran els dos membres del nou secretariat nacional de la CUP procedents del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Santiago i Anna Saliente —que va ser cap de llista a les eleccions municipals a Barcelona el 26-M, i que no va obtenir representació— encapçalen la llista conjunta de la formació anticapitalista, que formen onze membres, entre els quals hi ha el reusenc Edgar Fernández. 

A banda de Santiago i Fernández i d'Anna Saliente, de la llista col·lectiva que formarà el renovat secretariat nacional la integren altres noms com ara l'exregidora a Barcelona Maria Rovira, l'exedil a Vilafranca del Penedès Laia Santís o els lleidatans Pau Juvillà o Francesc Gabarrell, entre d'altres. Els altres quatre membres del secretariat (Aitor Blanc, Sylvia Barragán, Fabià Díaz-Cortés i Hugo Alvira) es presentaven de manera individual.

Una participació discreta en aquest procés intern

La CUP ha renovat el secretariat nacional amb l'aval del 69% de la militància en un procés que ha comptat amb una discreta participació del 38,38% del cens. Els militants de la CUP han triat telemàticament des del passat dimecres 27 de novembre i fins al divendres 29 les 15 persones que formaran part del nou equip executiu, l'òrgan que coordina la gestió política de l'organització, desenvolupa i executa la línia política, i els acords a les assemblees nacionals i als consells polítics. Tenia dret a vot tota la militància de la CUP amb sis mesos d'antiguitat.

La renovació del Secretariat Nacional es va iniciar a l’Assemblea Nacional celebrada el passat 14 de juliol, a Celrà, amb la creació de l’Equip 50/60, encarregat d’elaborar una candidatura col·lectiva per a presentar a les eleccions internes del Secretariat Nacional.

"🍊 Els canvis que es preparen dins de Ciutadans a Tarragona" "❗Primeres reaccions dels polítics tarragonins a l'acord entre Sánchez i Iglesias"