Imatge d'arxiu de Joan Ruiz, Sandra Guaita i Santi Castellà a les darreres eleccions generals

El PSC creu que seria «incomprensible» que «algú que estimi Tarragona voti en contra dels PGE»

Joan Ruiz, Sandra Guaita i Santi Castellà han valorat el projecte

Els dos diputats, el tarragoní Joan Ruiz i la reusenca Sandra Guaita, així com el senador tarragoní Santi Castellà, tots tres del PSC de Tarragona, han valorat, aquest divendres, 30 d'octubre, el projecte de pressupostos generals de l'Estat impulsat per l'executiu socialista. Tots tres han assegurat que «després d'anys d'oblit sistemàtic, Tarragona torna a estar al mapa de les inversions del govern, com es mereix». 

Ruiz, Guaita i Castellà han destacat que la inversió global a les comarques tarragonines en aquests pressupostos del govern del president Pedro Sánchez ascendeix a 411 milions d’euros, «el que suposa un augment exponencial amb relació als 275 milions d’euros dels darrers comptes del govern del PP i molt per sobre dels raquítics 48 milions d’euros que el govern independentista de Junts per Catalunya i ERC han destinat al camp de Tarragona en els pressupostos de la Generalitat d’enguany».

En conjunt, per tant, les inversions s’incrementen prop d’un 50% en relació amb l’acció dels anteriors governs del PP. Des del grup parlamentari socialista de les comarques tarragonines s’ha posat l’accent en què totes les infraestructures estratègiques de la nostra demarcació (autovia A-27, Corredor del Mediterrani, servei ferroviari de rodalies, port de Tarragona, aeroport de Reus, etc) reben partides substancials per poder desenvolupar-se.

Tot i això, i segons ha destacat la diputada, Sandra Guaita, «el més important és que aquests pressupostos són els comptes més socials de la història, és a dir, que ajudaran les persones, a peu de carrer, en aquests moments extraordinàriament difícils donada la pandèmia que estem patint». Així, segons ha desgranat Santi Castellà, «171.447 pensionistes tarragonins veuran incrementada la seva pensió, 20.164 famílies de les nostres comarques amb una persona en situació de dependència a càrrec cobraran la prestació que els correspon i 12.656 estudiants tarragonins i tarragonines rebran una ajuda que els permetrà poder cursar els seus estudis». 

«Mereixem a Barcelona un govern que no ens menteixi»

Però els pressupostos encara estan a la fase de projecte i han de ser aprovats per les Corts Generals per esdevenir llei. Així doncs, ara toca la negociació i una persona experimentada, com el diputat Joan Ruiz, ha marcat terreny, assegurant que «seria racionalment incomprensible que ningú que afirmi estimar Tarragona voti en contra d’aquests pressupostos que incrementen substancialment les inversions a casa nostra i augmenten totes les partides socials. Seria incomprensible, sobretot per part d’aquells que afirmen que són d’esquerres».

Ruiz, Guaita i Castellà han coincidit en assenyalar que «quan hi ha un govern socialista i de progrés Tarragona avança. Ja hem demostrat que el canvi era possible al conjunt d’Espanya i ara els tarragonins i tarragonines hem de demostrar que també és possible a Catalunya. Mereixem a Barcelona un govern que no ens menteixi i que torni a invertir a Tarragona».  


Comentaris