El reforç de la seguretat, l'Any Guimerà i una ciutat més verda marcaran el 2024 al Vendrell

L'alcalde del Vendrell fa balanç del 2023 i explica les línies mestres del projecte del govern municipal per al 2024

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha fet l'última roda de premsa del 2023.
L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha fet l'última roda de premsa del 2023. | TarragonaDigital
28 de desembre del 2023
Actualitzat a la 13:51h
L'alcalde del Vendrell, KennethMartínez, ha ofert la seva última roda de premsade l'any aquest dijous, 28 de desembre, per fer un balanç de l'any 2023 i explicar les directrius principals que guiaran la gestió municipal l'any vinent. La trobada ha tingut lloc al Museu Guimerà, en previsió de l'inici imminent de l'AnyGuimerà, que es commemorarà durant el 2024.

En primer lloc, l'alcalde ha volgut fer èmfasi en la "validació" de la ciutadania del Vendrell durant l'any electoral del 2023, un fet que per a Martínez ha significa l'acceptació de la feina feta en el mandat anterior.

Quant als èxits de l'any, l'alcalde ha destacat la finalització de projectes significatius, com la conversió en zona de vianants del barri de França i millores a instal·lacions esportives, com la nova gespa del camp de futbol del Camí de Roda i la pista d'atletisme.

Pel que fa al nou mandat, Martínez ha ressaltat dues mesuresclau que defineixen el projecte polític: la gratuïtat de les escolesbressol i de les instal·lacionsesportives per a persones amb discapacitat.

Les línies del 2024 al Vendrell

Amb relació al pressupost2024, ja aprovat definitivament, Martínez ha indicat que les principals prioritats inclouen la millora de la viapública, amb nous contractes de manteniment, netejaviària i recollida de residus adaptats a les necessitats actuals del municipi.

A més, l'alcalde ha destacat una inversió significativa en la seguretatciutadana, amb un fort increment en la plantilla de la Policia Local, equips individuals i ampliació de la xarxa de càmeres de seguretat, així com el projecte d'una nova caserna.

La transformacióurbana tindrà un fort accentverd, amb projectes d'arranjament de les rieres per convertir-les en zones verdes i refugisclimàtics. Destaca també el projecte Next Generation de Desenvolupament Turístic, amb millores al Riuet de Coma-ruga.

Martínez ha celebrat el creixementdemogràfic del municipi, amb més de 41.000 personesempadronades, consolidant el Vendrell com a capital i reforçant projectes d'ampliació hospitalària, estació de tren i delegacions de la Generalitat.

Finalment, ha destacat l'encadenament d'esdeveniments culturals importants, amb l'AnyGuimerà commemorant el centenari de la seva mort el 2024, amb un programa d'activitats en col·laboració amb la Generalitat.