FOTO

⚫ La misteriosa mort d'un centenar d'ocells a TGN

ERC aspira al 'triplet': «Volem ser primera força a les municipals, les europees i les generals»

Jordi Salvadó repetirà com a cap de llista dels republicans per Tarragona | Esquerra aprovarà la llista «el pròxim 14 de març en el Consell Nacional del partit»
D'esquerra a dreta, Josep Rufà, candidat d'ERC al Senat; Isabel Sales, candidata a la cambra territorial; Jordi Salvador, cap de llista al Congrés; i Laura Castel, número u al Senat. | TarragonaDigital

 

Esquerra Republicana ha sigut la primera formació amb representació a les dues cambres estatals, Congrés i Senat, en fer públic els seus caps de llista per les eleccions del pròxim 28 d'abril, tant al Congrés com al Senat. Els republicans van triar els seus representants en un congrés regional celebrat aquest dilluns, 4 de març, a la Selva del Camp. 

 

 

Jordi Salvador ha sortit «reelegit com a cap de llista amb gairebé la unanimitat dels vots», segons ha explicat ERC en un comunicat de premsa. Salvador estarà acompanyat per «Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils; Virginia Martínez, de Salou; Lluís Escoda, alcalde de Botarell; Magda Jové, de Valls; i Francesc Anguela, també vallenc».

 

La llista dels republicans pel Senat la liderarà qui ha sigut senadora durant aquesta legislatura, «la tarragonina Laura Castel», juntament amb «el selvatà Josep Rufà; Raül Franquet, de la Nou de Gaià; Isabel Sales, de Vallclara; i Josep Maria Pallàs, de l'Alt Camp». ERC aprovarà les llistes en un Consell Nacional del partit el pròxim 14 de març.

 

Els republicans, com ha manifestat el seu cap de llista, Jordi Salvador, encaren aquestes convocatòries electorals «amb l'aspiració d'assolir el triplet: quedar com a primera força a les municipals, a les europees i a les estatals».

 

«Hem tombat dos governs»

A l'hora de valorar aquesta legislatura, «la legislatura del 155», Esquerra ha explicat, a través del seu candidat Jordi Salvador, «hem sigut l'única força que ha defensat els drets socials i els drets nacionals». Salvador ha recordat que, «dels 27 decrets del govern de Pedro Sánchez», «hem aprovat 26. Nosaltres hauríem apujat el salari mínim a 1.000 euros però en tot el que sigui millorar la vida de la gent, allí estarà ERC». ERC ha comptat amb un diputat i tres senadors durant aquesta legislatura.

 

Tanmateix, en un equilibri entre les posicions d'esquerra de la formació i l'independentisme, Jordi Salvador ha volgut deixar clar que «hem tombat dos governs. No es pot governar contra Catalunya i si hem de tombar un altre govern, perquè no accepta el dret a l'autodeterminació, el tombarem. Li demanem al partit socialista, de qui tinc dubtes que sigui una formació d'esquerres, que actuï com a partit d'esquerres».

 

Els candidats al Senat, Castel, Rufà i Sales, han declarat que «hem treballat com equip, fent territori, pentinant la demarcació, anant a tots els municipis, tant si governem o no, amb la voluntat de lluitar contra el desequilibri comarcal».

 

Els republicans presentaran «una llista paritària, cremallera» i han fet una «crida a la participació, a omplir les urnes, perquè n'hi ha que porten al programa electoral suspendre l'autonomia catalana, només d'entrada, i sense base legal, i és important que siguem forts al front de Madrid». Els candidats han manifestat que «és molt positiu que es tingui clar que s'ha de fer política també a Madrid, fins i tot per formacions que fins ara sempre havien estat receloses de prendre-hi part». 

 

També et pot interessar: