Imatge d'arxiu de l'assemblea d'ERC del mes de gener d'enguany

ERC del Camp de Tarragona triarà els candidats al 14F entre el 20 i el 30 de novembre

Els cinc congressos comarcals se celebraran en format telemàtic

ERC  continua el seu camí de cara a les eleccions  del pròxim 14 de Febrer al Parlament  de Catalunya. La Federació  Regional d’Esquerra Republicana de Catalunya al Camp de Tarragona  donarà el tret de sortida, aquesta setmana, amb la celebració dels cinc congressos comarcals extraordinaris que han de servir per escollir  les candidates  del territori a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14F. Els cinc congressos seran en format telemàtic. 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Els primers congressos  seran al Priorat i a la Conca de Barberà, el divendres 20 i el dissabte 21, respectivament, on s’hi escolliran un candidat del Priorat i dos de la Conca. El 26 de novembre i el 27 de novembre, es faran al Baix Camp i al Tarragonès, respectivament, amb tres candidats del Baix Camp i quatre del Tarragonès. Finalment, el dilluns 30 se celebrarà a l’Alt Camp, on s’elegiran dos candidats. D’entrada, els congressos escolliran la primera candidata i després la resta de candidats i candidates, amb dues votacions diferenciades. 

Irene Aragonès Gràcia, presidenta de la Federació del Camp de Tarragona, ha explicat que «malgrat els moments difícils que vivim, estic convençuda que la  militància s’entregarà i participarà activament per decidir  qui són els i les nostres representants del territori al Parlament de Catalunya».

Raquel Sans i Carles Castillo

La diputada vallenca republicana, Raquel Sans, ha avançat, en els darrers dies, que serà una de les  candidatesa les primàries dels republicans a Tarragona. Sans compta amb el suport d'alguns dels noms més destacats d'ERC a les comarques tarragonines, com ara la presidenta de la Diputació de Tarragona, la reusenca Noemí Llauradó; el batlle de Tarragona, Pau Ricomà; i el delegat del govern de la Generalitat de Catalunya al Camp de Tarragona, Òscar Peris. Així mateix, els republicans encararan aquestes primàries amb la incògnita del paper què jugarà l'antic diputat del PSC al parc de la Ciutadella, el tarragoní Carles Castillo. 

De fet, aquesta mateixa setmana, tant Castillo  com els alts dirigents dels republicans han fet públic que estan en converses de cara a trobar un  encaix de l'advocat tarragoní en la  llista d'Esquerra.