ERC Tarragona presenta la llista per Madrid «amb la voluntat de defensar l'amnistia»

Els republicans presenten els seus candidats al Congrés i al Senat assegurant que «hem de forçar al PSOE a fer el que toca, perquè si no se'l força, se'n va cap a la dreta»
Jordi Salvador, al centre de la imatge, acompanyat per alguns membres de la resta de la llista dels republicans,. | TarragonaDigital

ERC Tarragona ha presentat la llista dels candidats al Congrés i al Senat de cara a les eleccions del pròxim 10 de novembre, unes eleccions que arriben clarament marcades pels fets de la darrera setmana als carrers de totes les ciutats del territori.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Salvador, sindicalista i número 1 dels republicans al Congrés, ha obert la seva intervenció demanant «la llibertat dels detinguts i la fi de la repressió policial que hem vist els darrers dies», un clam al qual s'hi han sumat tots els candidats d'ERC que han intervingut durant l'esmorzar amb la premsa que han organitzat els republicans aquest dimarts, 22 d'octubre. Jordi Salvador ha qualificat de «demencial» la presó de «Joan Tortosa i Laura Solè».

«Persistir, mà estesa i dialogar, dialogar i dialogar»

Els republicans han assegurat que van a Madrid a «persistir, amb la mà estesa i a dialogar, dialogar i dialogar». «Nosaltres seguim collats a la taula», ha apuntat Salvador, «no ens hem aixecat mai però altres sí. Creiem que seguir a la taula és la millor manera de mostrar el caràcter poc dialogant de l'Estat». Però ERC també està girant cap a un independentisme possibilista i per això, «perquè fa 10 anys que estem en aquest conflicte», tenen agenda pròpia i, «perquè la gent, mentrestant, ha de menjar».

A l'agenda dels republicans, a banda del compromís amb «la República i l'autodeterminació. No hi renunciarem mai» i també amb «l'amnistia», hi ha la derogació de la reforma de les pensions de l'any 2013; recuperar l'impost català nuclear, un impost tombat pel Tribunal Constitucional «dues vegades i necessari per a la reindustrialització de la nostra zona un cop tanquin les nuclears»; impulsar l'obertura 24 hores de l'aeroport de Reus i connectar aquest, i l'estació, amb el Corredor del Mediterrani; i defensar el municipalisme.

Cadascuna d'aquestes idees les han anat exposant els candidats presents a l'esmorzar amb la premsa i tots han coincidit en «solidaritzar-se amb els represaliats» i Jordi Salvador ha assegurat que «hem de ser forts, hem de ser forts per condicionar al PSOE perquè quan els socialistes poden triar, se'n van a la dreta. El cert és que socialistes i populars es diferencien molt poc a l'hora de parlar de Catalunya. Pedro Sánchez es va equivocar a l'hora de convocar aquestes eleccions i també ha perdut l'oportunitat de fer una Espanya diferent».

"❗Junts per Catalunya presenta la llista per les eleccions generals del 10 de novembre" "❗Visita sorpresa d'un conegut polític del PP a Tarragona"