Pep Andreu: «A Montblanc, els atacs personals no són de bon grat, hem de tornar a l’esperit de la Setmana Medieval»

El candidat de Montblanc Progressa, i actual alcalde de la vila ducal, avui respon l'entrevista de TarragonaDigital per a les eleccions del 28 de maig

Josep Andreu, candidat de Montblanc Progressa
Josep Andreu, candidat de Montblanc Progressa | ACN
26 de maig del 2023
Josep Andreu va guanyar les eleccions de fa 4 anys amb majoria absoluta. És alcalde de Montblanc des del 2007, darrerament amb la històrica marca d'Agrupament Catalanista de Montblanc, sota el paraigua d'ERC. Va estripar el carnet del partit a principis del 2021 després de gairebé trenta anys de militància republicana. Feia mesos que s'havia vinculat a l'espai polític de Carles Puigdemont i de Junts per Catalunya.

— Quina vila es trobarà l’alcalde que governi Montblanc en els propers quatre anys?
— Una vila pròspera, amb projectes de futur consolidats i amb un centre històric i una monumentalitat realment fascinants.

— Quina ha de ser la principal prioritat de Montblanc durant el pròxim mandat?        
— La principal prioritat ha de ser la implantació del grup Bon Preu al centre logístic de Cimalsa. Aquest implementació suposarà una inversió de 200 milions d’euros i la creació de centenars de llocs de treball. Un estímul imprescindible per reverir el despoblament de la Conca de Barberà.

— Quines oportunitats portarà a la vila ducal l’obertura del túnel del coll de Lilla?        
— És una incògnita. Nosaltres esperem que sigui un incentiu més per acollir noves empreses i obtenir nous serveis per a la comarca. També és cert que reduirà les distàncies respecte Valls i Tarragona, per la qual cosa l’accés als serveis sanitaris del Pius o l’estabilització del treball i habitatge se’n poden veure afavorits.

"Nosaltres estem per la concòridia"


— Com valora la tensió política que s’ha viscut en els últims mesos al plenari municipal?
— És veritat que ha estat una legislatura convulsa. Però nosaltres no ho hem propiciat: ni hem trencat cap govern, ni hem judicialitzat l’ajuntament. Nosaltres estem per la concòrdia. Per això, voldríem que el 29 de maig féssim un «reset» i siguem capaços de construir grans consensos. Tenim sobre la taula projectes que necessiten l’esforç de tothom.

— Quina valoració política fa dels darrers fets sobre sentència judicial sobre el cas de la regidora Núria Besora?
— Trist. I hem refereixo a aspectes humans. No vull parlar ni de sentències (que no són fermes), ni de denúncies, ni de rodes de premsa. Tan sols vull dir que en un poble com el nostre aquests atacs personals no són de bon grat. Per això, penso que hem de tornar a l’esperit de la Setmana Medieval. Aquell esperit que ens uneix, ens enforteix i ens fa sentir orgullosos de Montblanc i de tots i cadascun dels montblanquins i montblanquines.

"Som l'únic partit que canvia dos dels tres primers candidats"


— Què respondria a aquells que asseguren que cal un canvi en la manera de fer política a Montblanc? 
— En aquest sentit voldria fer una reflexió, entre els actuals partits presents a l’ajuntament, l’únic que canvia dos dels tres primers candidats és el nostre. Per tant, Montblanc Progressa és un projecte de present i de futur. Montblanc Progressa és un model d’èxit. Pensem en com era Montblanc fa 15 anys i com l’hem transformat. A nivell, patrimonial, però també en l’àmbit industrial, urbanístic, cultural, social, econòmic, natural... La garantia perquè Montblanc continuï avançant amb pas ferm és votar Montblanc Progressa!