Puigdemont, extradit per malversació

La justícia alemanya ho ha fet públic aquest dijous
Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont. | delCamp.cat

 

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, serà extradit per malversació, però no per rebel·lió, segons s'ha sabut aquest dijous, 12 de juliol. La justícia alemanya resol així, després de tres mesos i mig de la detenció de Puigdemont, la situació de l'expresident de la Generalitat, que en els propers mesos serà retornat a l'Estat espanyol, on passarà a disposició de la justícia. Abans, però, caldrà resoldre les diverses instàncies de recurs previstes.

Puigdemont, extradit per malversació

L'Audiència d'Schleswig-Holstein descarta així la rebel·lió, el delicte principal que havia demanat el jutge del Suprem, Pablo Llarena. D'aquesta manera, Carles Puigdemont només podrà ser jutjat pel delicte de malversació de fons públics, però no pas per rebel·lió, tal com demanava el magistrat Llarena.

 

Després de la decisió del tribunal territorial alemany, caldrà veure si la defensa de Carles Puigdemont presenta recurs i com es van resolent. L'extradició es podria materialitzar d'aquí a diverses setmanes.

 

Puigdemont, detingut al març

Era el passat 25 de març quan Carles Puigdemont va ser detingut a Alemanya, pocs minuts després d'haver entrat al país procedent de la frontera amb Dinamarca, quan l'expresident de la Generalitat retornava de diversos actes que havia dut a terme a Finlàndia. Aquell mateix dia va ingressar a la presó de Neumünster, on va passar dotze dies fins que va quedar en llibertat condicional després de pagar una fiança de 75.000 euros.

Des de llavors, l'Audiència d'Schleswig-Holstein estudiava la possible extradició de l'expresident Puigdemont. El passat mes de maig, el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va sol·licitar que fos extradit a l'Estat espanyol per un delicte de sedició, i no pas de rebel·lió. Finalment, doncs, la cort territorial alemanya ha optat per resoldre a favor d'aquesta extradició, però només pel delicte de malversació de fons públics.

 

Quan la resolució sigui en ferm, Puigdemont podrà ser jutjat a l'Estat espanyol per aquest il·lícit penal però no pas per rebel·lió ni sedició, com la resta de consellers del seu govern empresonats des de fa mesos, ara a Lledoners i a la presó de Puig de les Basses de Figueres.