GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els mapa dels resultats del 28-A, poble a poble

Consulteu el mapa interactiu per veure qui ha guanyat les eleccions municipals a cada municipi

 

La ressaca de les eleccions generals celebrades aquest diumenge deixa marge, aquest dilluns dia 29 d'abril, per a l'anàlisi dels resultats que en van sortir. A TarragonaDigital.com us oferim un mapa interactiu on podreu comprovar els resultats dels comicis poble a poble a les comarques de Tarragona, però també a la resta de Catalunya i de l'Estat.

 

Amb aquesta eina, us podeu moure per sobre de la geografia de la regió per comprovar quina és la primera i la segona força més votada a qualsevol municipi. Observada a primer cop d'ull, a les comarques de Tarragona hi predomina el daurat d'ERC, que va guanyar les eleccions a la circumscripció amb 113.000 vots, tot i que també s'observen, sobretot a la costa, taques concentrades de vermell del PSC, i algunes de més puntuals de groc, de JxCat, a l'interior.

 

ERC guanya a les comarques de Tarragona

I és que aquestes eleccions, ERC ha aconseguit, per primer cop, guanyar uns comicis generals a la demarcació de Tarragona. Els republicans han obtingut dos diputats i més d'un 27% dels vots, trencant així l'empat múltiple de sis partits amb un escó sorgit dels comicis de 2016. Per darrere dels republicans s'ha situat el PSC, que malgrat incrementar el nombre i el percentatge de vot s'ha quedat amb un diputat.

 

Cs, també amb un escó, passa a situar-se com a tercera força de la demarcació incrementant sensiblement el suport de fa tres anys. Tot i perdre suport respecte la candidatura de CDC, JxCat manté un diputat. També ho fa En Comú Podem, que s'havia imposat en els últims comicis, i que ha vist com el nombre de vots rebuts s'ha reduït considerablement. Per contra, el PP ha perdut finalment la representació per Tarragona al Congrés després d'aconseguir només el 5% dels vots.

 

Els republicans han aconseguit en el global de la demarcació més de 113.400 vots: n'han guanyat més de 45.000 respecte l'anterior convocatòria de 2016, quan es va convertir en la segona força al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre amb poc menys del 20%. En aquesta ocasió s'han imposat en ciutats com Reus, Cambrils, Valls, Montblanc, Falset, Tortosa, Amposta, Móra d'Ebre i Gandesa, així com en la gran majoria de petits municipis de l'interior i de les Terres de l'Ebre. Al mapa podeu observar els seus resultats a la resta de pobles.

 

També et pot interessar