Inicien una campanya perquè la plataforma d''streaming' Twitch tingui en compte el català

La proposta, impulsada per l'activista Roger Baldomà, té el suport de la comunitat catalana de videojocs i ‘streamers’ del portal Gaming.cat
Twitch, la plataforma d''streaming' de vídeo en directe, enfocada als videojocs, d'Amazon.com | Twitch

 

 

L’activista Roger Baldomà, amb el suport de la comunitat catalana de videojocs i ‘streamers’ del portal Gaming.cat, ha iniciat una campanya per demanar que la plataforma Twitch —el servei d’’streaming’ de vídeo en directe propietat d’Amazon.comcontempli la llengua catalana als seus sistemes d’emissions.

 

Els promotors d’aquest reclam expliquen que no es demana a Twitch que tradueixi tot el seu programari al català, sinó que «simplement es reclama que els creadors de contingut puguin indicar que l’àudio dels vídeos generats sigui en la nostra llengua». A més, la proposta sol·licita que els usuaris que busquen contingut puguin especificar, mitjançant els filtres de cerca, «que volen contingut en català».

 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

 

El contingut en català a internet, a debat

Baldomà, l’impulsor de tot plegat, ha apuntat que avui en dia els infants poden gaudir de productes en llengua catalana «a la televisió, a les biblioteques, a l’escola però, què passa amb internet?», es pregunta. «Si bé és cert que el català és una llengua potent a la xarxa, quan parlem de contingut per a públic infantil i adolescent, el tema és alarmant», ha explicat.

 

Alhora, Baldomà i la comunitat catalana de videojocs i ‘streamers’ denuncien que tant a YouTube com a Twitch «no es destaca el contingut en català a la gent que té configurat el navegador en aquest idioma». «Això fa que costi molt localitzar contingut en català i que, per tant, qui genera aquest contingut no vegi recompensat, com a mínim en l'àmbit de les visualitzacions o la interacció, el seu esforç», sostenen.

 

 

Busquen suport per dur el català a Twitch

Ara, demanen suport per tirar endavant amb la seva campanya i dur el reclam lingüístic fet a la plataforma Twitch a bon port. «Sabem que aquest canvi no requereix un gran esforç i estem segurs que si aconseguim un bon nombre de vots, el canvi es durà a terme. La petició s’ha obert al canal oficial de Twitch i sabem que s’escoltarà», han apuntat.

 

Per donar suport a aquesta iniciativa només cal accedir a la petició ‘Add Catalan option on Live Stream information settings’ i prémer el botó ‘vota’ per assignar-hi tres punts.