GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Fabriquen un nou plàstic revolucionari, capaç de ser reciclat indefinidament

El Laboratori de Berkeley, als Estats Units, anuncia que han descobert un material, anomenat PDK, que és possible reciclar-lo per sempre, perquè es pot descompondre 100%
Als Estats Units han fabricat un material plàstic que es pot reciclar 100% | Arxiu

 

Tal com s'ha pogut comprovar recentment, des de la muntanya més alta del món, l’Everest, fins a onze quilòmetres de profunditat, a la fossa de les Marianes, el plàstic contamina arreu, fins i tot els llocs més aïllats del món. La situació actual és molt preocupant i ho serà més, ja que es calcula que el 2050 hi haurà més plàstic que peixos a l'oceà.

 

Cal canviar la dinàmica destructora de la raça humana, per això hi ha científics que inverteixen capital i temps a investigar i descobrir solucions, que millorarien la salut del nostre planeta i el futur de la nostra descendència. Un fort aliat contra la contaminació del plàstic a tot el món ha nascut al Laboratori de Berkeley, als Estats Units, on un grup d'investigació ha aconseguit crear un plàstic, que com afirmen els experts es pot descompondre i reciclar de forma indefinida.

 

Resulta un descobriment molt important per a la indústria humana, ja que la majoria de materials plàstics no estan dissenyats perquè puguin reciclar-se completament, ja que contenen certes substàncies químiques que ho impedeixen. Fins i tot, el més 'reciclable' dels plàstics, el PET, es recicla només el 20 o 30% i triga a descompondre 700 anys.

 

Els autors d'aquest nou producte expliquen que és possible descompondre, a nivell molecular, un tros de plàstic sense que aquest perdi les seves qualitats inicials. L'estudi del nou material va ser publicat el mes d’abril passat a la revista 'Nature Chemistry'.

 

 

El PDK, l'alternativa definitiva dels plàstics no reciclables?

El polímer que pot reciclar-se una i altra vegada rep el nom de 'Polidicetoenamina', o PDK amb les sigles en anglès. A diferència dels altres, segons els creadors «pot separar-se dels components químics que li donen duresa, flexibilitat o color a la roba, a les fundes dels mòbils o als adhesius, entre molts altres, quan entra en contacte amb una solució àcida que trenca els enllaços entre monòmers, a la vegada que els separa dels additius».

 

Es tracta, en definitiva, d'una alternativa a molts plàstics no reciclables. És un descobriment que, segons els experts, arriba en un moment clau, ja que si no es replanteja els nostres sistemes de reciclatge i quin ús hauríem de fer del materials sintètics, les conseqüències podrien ser crítiques.

 

Avui en dia produïm milions de tones a l'any de residus plàstics, perquè de tot el que fabriquem, malauradament només un 5% es recicla. Cap mètode de reciclatge fins ara permet recuperar un material sintètic amb les millors propietats.

  

 

 

També et pot interessar...