GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La XIII edició del Fòrum TRiCS tindrà lloc els dies 4 i 5 d'abril

Durant les jornades es potencia la formació i l'intercanvi d'experiències entre joves del Camp de Tarragona
El Fòrum TRiCS s'allargarà durant dues jornades amb l'exposició de treballs. | Laia Solanellas

El Fòrum TRiCS, que aquest any celebra la seva 13a edició els dies 4 i 5 d'abril, és una iniciativa que neix de la col·laboració de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i del Departament d'Educació. Consisteix en unes jornades celebrades al Complex Educatiu de Tarragona, en les quals es potencia, treballa i valora la formació i l'intercanvi d'experiències dels joves del Camp de Tarragona. Dirigides a alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior, independentment de quina sigui la seva àrea d'estudi. 

 

Com bé indica el seu nom, es premia els Treballs de Recerca i els Crèdits de Síntesi, alhora que crea un espai en el qual es posen en comú i es comparteixen experiències. S'ofereixen activitats per tal que tots els alumnes participants, puguin aprofitar al màxim l'experiència i, sobretot, puguin extraure uns coneixements profitosos d'aquesta. Així doncs, es realitzen tallers previs a la presentació dels projectes com per exemple el d'expressió oral.

 

La URV premia als millors treballs d'investigació o síntesi

Tots els estudiants de segon de Batxillerat o de l'últim curs de Cicles Formatius de Grau Superior poden optar a l'obtenció dels Premis URV - Fòrum TRiCS. Per fer-ho, han de presentar el seu treball o projecte d'investigació de manera individual en el Fòrum, complint totes les indicacions i directrius establertes pels participants. A més, és important que els alumnes presentats tinguin la intenció de matricular-se en la Universitat Rovira i Virgili el curs vinent, ja que els premis són ajudes econòmiques pel pagament de la seva matrícula. 

 

Els treballs presentats poden incloure's en la categoria de Ciència i Tecnologia, o bé en la d'Humanitats i Ciències Socials. Així doncs, el ventall de temes tractats en totes les edicions és molt ampli, oferint un seguit d'investigacions i presentacions d'allò més interessants a tot el públic assistent i al jurat de les jornades. Alguns dels títols guanyadors durant les jornades d'edicions passades són 'La Batalla de l'Ebre, una infància enterrada entre Pàndols i Cavalls', 'El llatí a les novel·les de Harry Potter' o 'Chembot: Disseny i construcció d'un sistema automàtic per la preparació de materials mitjançant coprecipitació'.

 

També serveix com una preparació personal pel futur professional que espera a tots els estudiants. Presentacions en públic, defenses de projectes, argumentacions i, fins i tot, innovacions, són algunes de les capacitats que el Fòrum TRiCS potencia i treballa amb tots els membres participants.

 

Dos dies carregats de cultura i iniciativa

Les jornades començaran amb l'acte d'inauguració el dijous dia 4 d'abril, a les 9.15 hores del matí. El Director del ST d'Ensenyament serà l'encarregat de presidir-la, i estarà acompanyat del representant de l'Associació Empresarial Química de Tarragona i del de la Universitat Rovira i Virgili. Una vegada l'acte ha quedat inaugurat, es donarà el tret d'inici a les exposicions, les veritables protagonistes del Fòrum TRiCS. Tindran lloc de 10.00 a 13.00 hores, i seguiran una programació prèvia perquè el públic pugui decidir a quines assistir, ja que a la mateixa hora es realitzaran diverses exposicions.

 

El segon dia, la programació seguirà el mateix esquema, tornant a repetir una inauguració per a tots aquells que no hagin assistit a la primera. El jurat serà l'encarregat de decidir els treballs guanyadors, tenint en compte criteris tals com l'originalitat, metodologia, rigor científic, conclusions i estructura del treball.