Imatge de l'edifici dels Caputxins a la Rambla Nova de Tarragona

La Tecla impulsa una residència per a gent gran a l'edifici dels Caputxins, a la Rambla Nova

L'immoble va ser la seu de l'Escola Oficial d'Idiomes

La històrica Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla està impulsant un seguit de projectes  que, si aconsegueixen el suport dels  fons europeus, poden canviar el rostre d'alguns equipaments ben coneguts de la ciutat de Tarragona. Un exemple d'aquesta iniciativa és l'edifici dels Caputxins, a la Rambla Nova, 105, antiga seu de l'Escola Oficial d'Idiomes.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Segons informacions publicades, confirmades per Santa Tecla a aquest mitjà, l'entitat tarragonina vol  transformar l'edifici, en l'actualitat en desús, en una residència  per a gent gran, i un hospital de dia per malalts oncològics. «La casa ja ho volia fer», han apuntat a TarragonaDigital fonts de la fundació, «a mig i llarg termini. S'emmarca dins el projecte Ciutat Sanitària de Tarragona, que consisteix a transformar  l'equipament hospitalari  en tres centres coordinats i complementaris».

La possible nova residència implicarà, també, un joc a tres bandes, perquè els usuaris de la Residència Llevant es traslladarien a la Rambla Nova i el CAP Llevant, on s'ubica actualment la residència, guanyaria espai per augmentar el nombre de llits d'hospitalització. 

Fons 'Next Generation'

Poder transformar l'edifici dels Caputxins en una nova residència té un cost de prop de 32 milions d'euros. Per aconseguir finançament, Santa Tecla ha presentat el projectes als fons europeus, 'Next Generation'. No és l'única iniciativa  de la Tecla  que aspira a obtenir diners d'Europa

Entre altres, la Xarxa Santa Tecla planteja una ampliació  de l'Hospital Comarcal del Vendrell, pressupostada en més de 40 milions d'euros; una subvenció per acabar la construcció de la  nova seu de la Muntanyeta, a Bonavista; i el trasllat  de la Fundació Estela, des de la carretera de Barcelona, a la Rambla Vella.