Jesús Velasco s'endú el setè premi Bellvei Negre amb 'La lección del ahorcado'

Rafael Fuentes ha quedat finalista amb l'obra 'La barrera del cansancio'

Jesús Velasco ha guanyat el setè premi Bellvei Negre.
Jesús Velasco ha guanyat el setè premi Bellvei Negre. | Cedida
Redacció
19 d'abril del 2023
Actualitzat a les 9:54h
El guanyador del setè premi Bellvei Negre ha estat Jesús Velasco, amb la seva novel·la 'La lección del ahorcado'. El veredicte del jurat ha encimbellat el text de Velasco, que s'endú 1.200 euros i la publicació de la novel·la per part de Terra Ignota Ediciones. El finalista ha estat Rafael Fuentes amb l'obra 'La barrera del cansancio'. En aquest cas, Fuentes ha obtingut 500 euros i també veurà la seva novel·la publicada.

El resultat de la setena edició del certamen de novel·la negra s'ha donat a conèixer durant el cap de setmana a Bellvei, en què s'han celebrat diversos actes relacionats amb aquest estil literari, com ara conferències, tast de vins i formatges, concerts o visites guiades. Es tracta d'una jornada plenament consolidada que organitzen l'Ajuntament de Bellvei i Terra Ignota Ediciones.    

'La lección del ahorcado' tracta sobre la investigació que fa un funcionari del servei d'inspecció educativa en un institut de secundària en el qual hi ha hagut un intent de suïcidi d'un professor del claustre. Velasco, que és professor, apunta que la idea li va sorgir arran d'uns fets succeïts fa uns anys, quan un company seu es va suïcidar. 
 
Una de les taules rodones del Bellvei Negre 2023.

Una de les taules rodones del Bellvei Negre 2023. Foto: Cedida