NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Imatge d'un dels esfondraments al Perú a causa del terratrèmol

Un fort terratrèmol de 7,5 sacseja amb violència el Perú amb esfondraments i molts danys

Per ara, no hi ha constàncies de víctimes, però les primeres imatges d’esfondraments deixen palesa la magnitud del sisme, que també s’ha sentit a Colòmbia, Brasil i l'Equador

Un fort terratrèmol de 7,5 graus a l’escala de Richter ha sacsejat amb violència el centre i nord del Perú aquest diumenge a la matinada, a les 02.41h hora local. De moment no hi ha constància de víctimes i no se sap l’abast del sisme, ja que ha tingut lloc de nit, però sí que hi ha molts danys materials amb esfondraments i carreteres afectades. Les tremolors s’han sentit a tot el país, incloent la seva capital, Lima, ubicada a 900 quilòmetres de l’epicentre, així com a països veïns com ara Colòmbia, Brasil o Equador.

L’epicentre del terratrèmol s’ha ubicat molt a prop de la localitat de Lagunas, a la província d’Alt Amazones, on el seu alcalde, Arri Pezo Murayari, ha explicat que hi ha molts esfondraments a la ciutat. La població es torba enmig del carrer sense electricitat esperant que passi el perill, ja que tothom ha sortit corrent de casa entre crits i molta preocupació quan ha començat a sentir la violenta tremolor. Aquests són algunes de les imatges que arriben des de la zona afectada pel sisme:

Un violent terratrèmol en un lloc on les cases són poc estables

Concretament, el sisme ha començat a la Reserva Natural Pacaya Samiria, a 70 quilòmetres al sud-est de Lagunas, i a uns 141 quilòmetres de profunditat. Precisament, la majoria d’habitatges de la zona estan fets de materials poc resistents, cosa que explicaria perquè hi ha hagut tants esfondraments a causa del fort terratrèmol. «Lagunas està en les tenebres», explicava l’alcalde poc després del terratrèmol, assegurant que la tremolor era tan forta que «no es podia ni caminar». 

Les dades oficials del sisme les ha facilitat l’Institut Geofísic del Perú a través del seu compte de Twitter, però el Servei Geològic dels Estats Units va més enllà i eleva la magnitud del terratrèmol, que el cataloga de 8 graus i a una profunditat de 110 quilòmetres.

També et pot interessar...