GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Nevades a només 600 metres aquest diumenge a Tarragona

No s’espera molta precipitació, però el que caigui podrà ser en forma de neu a partir d’aquesta cota. Les zones on és més probable veure nevar seran les del prelitoral i als Ports
Neu a Prades | Gerard Reyes

 

L’hivern s’ha avançat molt i de quina manera ho està fent. Després de l’arribada aquest dissabte del front fred d’origen polar que ha fet desplomar-se les temperatures amb pluja i neu, aquest diumenge farà fred plenament hivernal i la cota de neu baixarà molt, fins els 600 metres a gran part de Tarragona.

 

La baixada de la cota més important es produirà de matinada. Les precipitacions seran més escasses a Tarragona aquest diumenge, però de nit i al matí en poden caure de febles, sense descartar-les la resta del dia. Això fa pensar que, si acaba nevant, seran fenòmens anecdòtics i no hi haurà més conseqüències. Tot plegat, després d’un dissabte en el que hem tingut la primera nevada general de la temporada al Pirineu.

 

Mapa de previsió per aquest diumenge a Tarragona | Tarragona Digital

 

On serà més fàcil veure nevar?

Es dona el cas que l’aire més fred s’escolarà per la vall de l’Ebre i afectarà sobretot la zona de les Terres de l’Ebre, interior de Tarragona i comarques de Lleida. Les màximes més altes es mouran entre els 9º i els 14º, però seran més baixes a punts de muntanya i a l’interior. Això farà que la cota es mantingui al voltant dels 600 metres durant tot el dia en aquests punts.

 

Tenint en compte aquestes dades, estem parlant que es pot veure nevar a punts com Prades, els Ports o les zones elevades de les Garrigues. A més, al Pirineu lleidatà nevarà a totes les cotes, i aquí sí que, en tot l’episodi, es poden acumular entre 15 i 30 centímetres de neu nova.

 

Pel que fa a la resta de Catalunya, la cota de neu serà més alta i es mourà entre els 800 i els 1.000 metres, més elevada inclús a prop de la costa. S’esperen més precipitacions entre Barcelona, Girona i al Pirineu, amb un dia molt semblant al de dissabte. D’aquesta manera, es veurà nevar a les parts altes del Montseny, així com les comarques pirinenques i les muntanyes d’Osona, Berguedà o Solsonès.

 

Alerta per nevades a 600 metres a Tarragona

Davant de la possibilitat que acabi nevant pel damunt dels 600 metres a molts punts de les comarques de Tarragona, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat una alerta per neu a les comarques del Baix Camp, Priorat, Baix Ebre, Terra Alta i Montsià. En aquests punts, si acaba nevant es poden acumular fins a 5 centímetres de neu a partir dels 700 metres.

 

Mapa d'avisos per neu per aquest diumenge | Meteocat

 

Previsió per als següents dies

De cara a la propera setmana, sembla que les temperatures seguiran a la banda baixa del termòmetre amb valors que seran fins a 5 graus per sota de la mitjana de l’època. No obstant, poc a poc la temperatura s’anirà recuperant i, passada la Castanyada, recuperarem les xifres habituals. Pel que fa a la pluja, tindrem molta inestabilitat i no està clar si plourà molt o no, tot i que entre dimarts i dimecres podríem tornar a tenir una nova regada.