Ratxes de fins a 120 km/h i desenes d'incidències causades pel vent a les comarques de Tarragona

A les vuit del vespre, els Bombers han comptabilitzat 81 actuacions arreu del territori tarragoní
Pla general d'unes palmeres que es mouen pel fort vent que bufa a Reus | ACN

Només cal sortir al carrer per notar que el vent bufa amb moltíssima força a les nostres comarques. Durant el matí i migdia d’avui dissabte, 23 de novembre, les ratxes huracanades han arribat fins als 121 quilòmetres per hora a Mas de Barberans, al Montsià, mentre que a d’altres punts del Camp, com ara Mont-roig, s’han assolit valors de 105 quilòmetres per hora.

Les fortíssimes ratxes de vent han provocat diverses incidències arreu del territori i els Bombers de la Generalitat, a les 20.00 hores, havien rebut un total de 81 avisos a la demarcació de Tarragona. Planxes o tanques metàl·liques volant, arbres caiguts, contenidors o llums de Nadal per terra —com el cas de Reus, la Pobla de Mafumet o la ciutat de Tortosa— han estat una constant durant les últimes hores.

Espetecs elèctrics, calçades tallades i múltiples desperfectes

A Vila-seca, al Tarragonès, un arbre caigut ha tallat momentàniament la calçada de la C-14 mentre que, a la ciutat de Reus, una caseta metàl·lica situada al terrat del número dos del carrer Sol i Ortega s’ha desmuntat per l’oratge. Els Bombers, immediatament, han hagut de recollir-ne les peces metàl·liques i posar-les a cobert.

Els Bombers, treballant en l'enllumenat de Nadal de la Pobla de Mafumet afectat per la ventada | Twitter / @bomberscat

A Vandellòs, una zona usualment castigada per les fortes ventades, les intenses ratxes han fet caure un fanal i diversos pals de llum a la carretera C-44. A la Selva del Camp, per la seva part, el vent s’ha endut el cartell dels preus de la benzinera de la C-14, mentre que a Calafell, al Baix Penedès, la força del vent fa espetegar, amb visibles espurnes, els cables de llum.

El Camp d’Esports de la Canonja, al Tarragonès, també ha patit desperfectes en una de les teulades metàl·liques, mentre que, a Cambrils, els Bombers han hagut d’actuar per la —quasi— caiguda d’una finestra al carrer d’Andreu Bofarull.

Contenidors per terra, a causa del vent, a l'avinguda de Riudoms de Reus | TarragonaDigital

Unes plaques solars cauen sobre un cotxe a Tortosa

Les Terres de l’Ebre també han estat escenari d’incidents diversos. A Tortosa, al Baix Ebre, el camí del Cementiri ha quedat totalment bloquejat per la caiguda d’un arbre. Al carrer de Francisco Pizarro s’ha viscut un moment delicat, després que unes plaques solars caiguessin sobre un cotxe estacionat. Afortunadament, han explicat els Bombers, no hi ha hagut ferits.

També et pot interessar

"🌧 La pluja deixa més de 70 l/m² a l’espera del fort temporal de vent" "💥AQUEST MATÍ: Un terratrèmol s'ha notat a Catalunya"