Imatges impressionants: Les tempestes deixen una espectacular tromba marina a les Terres de l’Ebre

La pluja hi cau des de primera hora del matí i en alguns casos els xàfecs són forts. La situació s’anirà complicant a tot Catalunya

Tal com estava previst, les tempestes han arribat puntuals aquest dijous, 14 de maig, a les Terres de l’Ebre, on els xàfecs són localment forts i van acompanyats d’alguns fenòmens severs. En aquest sentit, una espectacular tromba marina, o mànega, ha sorprès aquest matí al damunt del mar i s’ha pogut veure des de diversos punts del nord del Delta de l’Ebre, sembla que concentrada a la badia del fangar.

Era un moment en què una forta tempesta entrava de mar cap a terra i s’ha pogut veure aquest espectacular fenomen des de molts punts d’aquesta zona, com ara a l’Ampolla. Tot plegat passa pocs dies després que una altra mànega marina sorprengués el Port de Tarragona sense causar danys. Aquestes són les impressionants imatges de la tromba marina d'avui: 

Les pluges i tempestes van a més

Els xàfecs, localment amb aiguats, ja han deixat més de 40 l/m² a l’Ametlla de Mar i entre 10 i 30 l/m² a molts punts entre el Delta de l’Ebre i el sud del Priorat. A mesura que avanci la jornada, les precipitacions aniran avançant de sud a nord de tot Catalunya i les tempestes poden ser localment fortes, especialment a les muntanyes litorals i prelitorals. Hi ha alertes activades a gran part del territori.