Detenen dues falses revisores del gas per robatoris a gent gran a TGN

Les dues suposades delinqüents han estat arrestades al Baix Llobregat

Alguns dels objectes que els Mossos van intervenir a les suposades lladres.
Alguns dels objectes que els Mossos van intervenir a les suposades lladres. | Mossos d'Esquadra
01 de juny del 2023
Actualitzat a les 10:36h
Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts de matinada, a Sant Feliu i Cornellà de Llobregat, dues dones, de 25 i 27 anys, com a presumptes autores de dos delictes de robatoris amb violència i intimidació i dos furts a Tarragona. Les dues arrestades també estan acusades d'un suposat delicte de pertinença a grup criminal.

La investigació del cas va arrencar el passat mes d'octubre arran de diverses estafes a Tarragona amb el mateix modus operandi. Dues dones es feien passar per falses revisores del gas i aprofitaven per robar persones d'edat avançada. En aquest sentit, sostreien joies i documentació bancària per fer transaccions fraudulentes.

En aquest sentit, els suposats fets delictius van tenir lloc els dies 13 i 25 d'octubre, amb dos robatoris cadascun dels dies.
 

Quatre assalts el passat mes d'octubre

Els dos primers robatoris es van produir el 13 d'octubre. En el primer cas, les delinqüents van presentar-se al pis de la víctima, la van empènyer i van tancar-la a la cuina, mentre regiraven el seu pis. En aquest sentit, van robar-li joies i targetes bancàries.

Hores més tard van tronar a actuar en un altre pis de Tarragona. En aquest cas, mitjançant l'engany, van fer-se amb les dades bancàries d'un matrimoni i, posteriorment, van fer transaccions econòmiques a favor seu.

Les dues arrestades van tornar a actuar el 25 d'octubre. Primer van furtar objectes a un matrimoni, mentre que hores més tard van accedir al pis d'una dona intimidant-la, amb l'agreujant que aquesta es trobava en situació d'invalidesa física.

En tots els casos, les detingudes contactaven telefònicament amb les víctimes fent-se passar per tècniques de la companyia del gas. En els seus assalts no dubtaven a fer servir la intimidació i la violència.
 

Detencions al Baix Llobregat

Agents de la Unitat d'Investigació de Tarragona, conjuntament amb agents de la Divisió d'Investigació Criminal de la Regió Metropolitana de Barcelona, van iniciar una investigació que va donar els seus fruits aquesta setmana, amb dues entrades i perquisicions en dos domicilis del Baix Llobregat.

Una de les detingudes va ser arrestada a Cornellà de Llobregat. Al seu domicili es van intervenir diners en efectiu, diversos anells, rellotges, arracades, terminals mòbils i documentació vinculada als robatoris.

En el segon domicili, a Sant Feliu de Llobregat, la policia catalana va arrestar la segona implicades en els fets. Allà, es van recuperar una quarantena de joies.

Ara, els Mossos analitzen els objectes intervinguts per determinar la seva procedència. En aquest sentit la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Les detingudes passaran en les pròximes hores a disposició dels jutjats en funcions de guàrdia de les poblacions de Cornellà i Sant Feliu de Llobregat.