El vehicles zero emissions hauran de posar tiquet gratuït a les zones blaves de TGN

També estaran subjectes a la limitació de temps que correspongui a la respectiva zona d'aparcament regulada

Un parquímetre de la Rambla Lluís Companys de Tarragona.
Un parquímetre de la Rambla Lluís Companys de Tarragona. | ACN
05 de juny del 2023
Actualitzat a les 14:28h
L'Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT) ha anunciat aquest dilluns que els vehicles amb el distintiu ambiental zero emissions, emès per la Direcció General de Trànsit (DGT), hauran de treure tiquet acreditatiu gratuït mitjançant una de les aplicacions disponibles amb aquesta funcionalitat a la ciutat.

En aquest sentit, segons l'empresa, "aquests vehicles estaran subjectes a la limitació de temps que correspongui a la respectiva zona d'aparcament regulada, on s'estacionin, tant sigui blava, verda o taronja".

La companyia ha recordat que "no disposar del corresponent tiquet acreditatiu gratuït, serà motiu de denúncia", segons estableix el decret municipal 2021/14901.
 

"És un pas més en el desplegament de l'estratègia de mobilitat de ciutat"

El temps màxim permès d'estacionament en el mateix lloc durant l'horari de funcionament de la regulada serà de dues hores, com la resta de vehicles. Aquest temps màxim està regulat a l'article 73.4 de l'ordenança general de convivència i ús dels espais públics que estipula que en cap cas es pot superar el límit de dues hores d'estacionament en una mateixa plaça.

Els vehicles amb etiqueta zero hauran d'obtenir tiquet gratuït mitjançant l'aplicació Aparcar. La mesura, segons ha explicat l'EMT, "és un pas més en el desplegament de l'estratègia de mobilitat de ciutat".