Triquell, Skatalites, Figa Flawas i Zetak entre els concerts de Sant Pere 2023 a Reus

Presenten la programació de concerts de la Festa Major de Sant Pere 2023 a Reus

Les Barraques de Reus comptaran amb un ampli repertori musical.
Les Barraques de Reus comptaran amb un ampli repertori musical. | Josep Martí
07 de juny del 2023
Actualitzat el 26 de juny a la 13:26h
La FestaMajor de SantPere2023 a Reus ja és a tocar. Quan falten poques setmanes perquè arrenquin els actes, l'Ajuntament de Reus ha donat a conèixer una de les incògnites que faltaven encara per resoldre: el cartell de concerts de la Festa Major.

Entre els noms destacats en la programació hi ha Triquell, FigaFlawas, Strombers, Zetak, AguaBendita o els mítics Skatalites. Així doncs, aquest dimecres, 7 de juny, s'ha revelat la programaciósencera i també s'ha anunciat un canvi d'ubicació pel que fa a la Nit de Marxa, revetlla que s'organitza sota el paraigua del Reggus, i que es durà a terme a MasIglesias i no a la Palma com era habitual.

 

Cartell de concerts de Sant Pere 2023 a Reus

La primera gran jornada de concerts serà el pròxim divendres 16 de juny, a la plaça de la Llibertat de Reus. Allí hi actuaran Triquell, FigaFlawas i Mushkaa a partir de les onze de la nit. L'endemà, els Xiquets de Reus celebren la seva Diada Castellera de Sant Pere, motiu pel qual la colla de la camisa avellana anima tothom a participar en els assajos.

Tots els que els queden fins a la diada castellera són oberts a la ciutadania que vulgui col·laborar. "És una diada que ha de ser molt gran", ha sentenciat Oriol Ciurana, cap de colla. Els Xiquets seran els amfitrions dels Castellers de la Vila de Gràcia i dels Castellers de Vilafranca.

No ha desvelat quins castells volen portar a plaça els reusencs, però ha deixat entreveure que les expectatives són altes, motiu pel qual animen tothom a sumar-se als assajos. Com ja comença a ser tradició, la colla també s'encarrega de la posterior nit de festa. PD Vilis, Strombers i DoncsElles seran els protagonistes a partir de les 22.00 hores també a la plaça de la Llibertat.
 

Agua Bendita, Zetak i Combo Pacheco a Barraques 2023

Pel que fa a les Barraques de Reus 2023, es faran al Parc de la Festa i començaran el 22 de juny. A les barraques no se'ls permet oferir menjar i, l'any passat, es va concentrar l'oferta gastronòmica en una sola barraca. Enguany no hi serà, sinó que s'instal·laran diverses food trucks a l'interior de recinte.

Sí que es manté, un any més, la necessitat que els menors d'edat accedeixin a l'espai amb autorització dels pares. Musicalment, el 22 de juny començarà amb les actuacions d'AguaBendita, BoomBoomFighters i Testarudes a partir de les nou de la nit. L'endemà divendres, i vigília de Sant Joan, a l'escenari de les Barraques hi actuaran Zetak i Band-idos a partir de les deu de la nit.

La nit es tancarà amb un "combat", segons s'ha fet broma durant la presentació, entre els DJ'sCeba i OGT, tots dos reusencs amb una àmplia trajectòria en aquest camp. El 24 de juny, dissabte, dia de Sant Joan i de la primera Tronada de Sant Pere, Barraques celebrarà la seva última nit. Ho farà amb ComboPacheco, JosetxuPiperrak i Santa salut a partir de les deu de la nit.
 

Reus Cultura i les entitats implicades han presentat la programació musical de la Festa Major de Sant Pere 2023 Foto: Jordi Olària Gras

 

Concerts vermut, orquestres i bandes fins a arribar a Sant Pere

S'acabaran així les Barraques 2023, però no la música, que continuarà l'endemà, el 25 de juny. Ho farà amb les actuacions de Filibusters i l'OrquestraSelvatana. El primer dels grups serà el que obrirà els concerts-vermut a la Palma de Reus a partir de les 13.30 hores, i l'orquestra oferirà dos concerts, a les 19.00 hores i a les 22.30 hores, a la plaçad'AntonBorrell.

El dilluns 26 de juny el concert-vermut anirà a càrrec de LaCosina i a la nit la plaça del Mercadal acollirà l'actuació de TheSants a partir de les 00.30 hores just quan acabi la Nit de fer l'Índiu.

El dimarts 27 de juny, Fenya Rai seran els protagonistes del concert-vermut. De cara a la nit hi haurà dues propostes, començant per la Reus Big Band a partir de dos quarts de deu a la plaça d'Anton Borrell. Seran el colofó final al Bou i Arròs, un acte que ja s'ha consolidat al programa. La segona proposta musical és el ball de gralles que Les Antines i Canya d'Or oferiran al Fossar Vell a partir de les onze de la nit.

La vigília de Sant Pere tindrà el tradicional concert-vermut amb la Banda de la FestaMajor, i la música per les revetlles de SantPere es repartirà en tres espais. L'Orquestra Costa Brava actuarà a la plaça Anton Borrell a partir de les onze de la nit, i a la plaça de la Llibertat, a partir de mitjanit, hi haurà Band The Cool i La Bruixa Express.
 

El Reggus obre "una nova etapa"

Finalment, al MasIglesias se celebrarà la Nit de Marxa, la revetlla que organitza el col·lectiu responsable del festival Reggus pels volts de Misericòrdia. La Nit de Marxa d'enguany comptarà amb WarmUp, GoliardsColl i els mítics i incombustibles Skatalites a partir de les 23.30 hores. Serà al Mas Iglesias en el que ha de marcar "un canvi d'era" per al Reggus.

Un dels responsables actuals, Nacho Pascual, ha explicat que "iniciem la celebració dels 30 anys del Reggus, una celebració que durarà tot l'any". Amb Skatalites per la revetlla de Sant Pere consideren que comença amb bon peu un aniversari que presentaran més endavant i que també portarà novetats de cara al mes de setembre amb el Reggus pròpiament dit.

El canvi d'ubicació de la Nit de Marxa, de la Palma a Mas Iglesias, respon a la voluntat de fer créixer el festival, segons ha afegit, i convertir-lo en element de pes dins de la programació cultural de la ciutat. És per això que també s'ha volgut optar per un grup amb poder de convocatòria, per fer més fàcil el trasllat. Un segon objectiu, buscar per part de Reus Cultura, és el de descentralitzar actes festius com aquest.