1 de 10
SUCCESSOS

Nou macrooperatiu policial a Mas Pellicer de Reus contra el tràfic de drogues

Els Mossos d'Esquadra, amb el suport de la Guàrdia Urbana, han fet set entrades i han detingut almenys dues persones

L'operatiu policial s'ha posat en marxa aquest dimecres al matí | ACN
per Laia Solanellas, Reus | 14 de juny de 2023 a les 08:56 |
El barri de Mas Pellicer de Reus s'ha vist immers, aquest dimecres, en un operatiu dels Mossos d'Esquadra amb diferents entrades a la zona en pisos que estaven ocupats i que, la majoria d'ells, corresponen a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya (AHC) els quals podran recuperar les seves propietats destinades a usos socials.

La policia catalana, amb el suport de la Guàrdia Urbana de Reus, ha desplegat un dispositiu, principalment, contra el cultiu i el tràfic de marihuana. Segons fonts pròximes a l'operació, la droga es cultiva en habitatges ocupats. En aquest sentit, s'han produït almenys dues detencions. 
En l'operatiu, els agents també han desconnectat les connexions fraudulentes d'aigua i llum i hi estan intervenint agents de Seguretat Ciutadana, de la Divisió d'Investigació Criminal de Reus i també membres de l'ARRO del Camp de Tarragona, així com les unitats canines i el servei de drons.


En les set entrades que han fet els agents, s'han intervingut 1.580 plantes de marihuana, 208 transformadors, 212 focus, 20 extractors, 45 ventiladors, 31 aires condicionats, 388 grams de marihuana i una arma curta de perdigons amb mira telescòpica.
 

Pressió contra les xarxes que hi ha darrere del cultiu i el tràfic de marihuana

L'actuació d'aquest dimecres, 14 de juny, respon a la pressió que volen aplicar contra les xarxes que hi ha darrere del cultiu i el tràfic d'aquesta droga. Una pressió que, aquest mateix dimarts, hauria provocat l'atac contra un cotxe patrulla dels Mossos en una altra de les zones on també actuen, el barri Gaudí. Amb aquest operatiu es vol desarticular aquesta xarxa, o almenys una part important de l'entramat.

 

A l'interior dels pisos de protecció oficial hi havia plantacions. Foto: MossosNo és la primera vegada que es desplega un dispositiu d'aquesta mena a la zona. De manera periòdica, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana també fan actuacions contra el frau elèctric. Acompanyats de tècnics de la companyia subministradora, detecten i desmantellen punts amb la llum punxada.
Malgrat que pugui semblar que són qüestions amb poca relació, no és estrany que aquesta mena de dispositius acabin destapant plantacions interiors de marihuana. En aquesta ocasió, però, l'operació es duu a terme per part de la policia catalana en solitari.

A banda de la investigació policial que ha dut fins a l'operatiu d'aquest dimecres, la situació també s'hauria convertit en un problema d'ordre públic. Diversos veïns denuncien els problemes generats a la convivència del barri a conseqüència de l'activitat d'aquestes xarxes delictives.
Participació