1 de 10
FESTES

Els Catarres i Mushkaa, plats forts de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén del Morell

La celebració, que s'allargarà del 21 al 31 de juliol, inclou una quarantena de propostes

Els Catarres seran un dels plats forts de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén. | ACN
per TarragonaDigital, El Morell | 17 de juliol de 2023 a les 16:50 |
Aquest divendres 21 de juliol arrenca la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén del Morell. La celebració, que s'allargarà durant deu dies —fins al 31 de juliol—, oferirà cultura popular, música, tradició, entitats o esport, amb un programa que inclou una quarantena d'actes en què tota la ciutadania podrà trobar el seu espai de festa i diversió.

En aquest sentit, la música serà una de les grans protagonistes de les festes, amb Els Catarres i Mushkaa com a caps de cartell. Així mateix, també hi haurà espai per a la cultura popular i les activitats familiars.

 

"Unes festes per a totes les edats"

El regidor de Cultura i Festes, Miquel Roig, ha manifestat que "són unes festes per a totes les edats, per a totes les famílies, per a tots els amics. Una festa en què ens agrada trobar-nos amb els nostres coneguts i veure la gent del poble, per poder gaudir plegats de les nostres tradicions".

"Amb l'inici de mandat, des del consistori ens comprometem a fer una comissió de festes participativa, per tal que puguem fer de Sant Abdó i Sant Senén una festa encara més nostra i a mida de tothom", ha reivindicat l'alcalde, Eloi Calbet, que també ha lloat el disseny del programa d'enguany, que porta la "cuca" més morellenca a totes les cases.

 

El programa de festes

Els Catarres, Mushkaa, Lágrimas de Sangre, Les Testarudes o Sexenni són només alguns dels noms que mostren la gran aposta musical que es fa des de la regidoria de Cultura i Festes, amb grups de reconeguda trajectòria i també novetats emergents en l'àmbit de la música urbana.

La cultura popular, com sempre, tindrà un gran protagonisme en aquests deu dies de festa, amb la celebració del 10è aniversari del Ball de Diables Petits del Morell, la tradicional cercavila, la Zeuzera Pyrina, el seguici o el Ball de Sant Miquel i el correfoc que, com sempre, tancaran la Festa Major.


Moltes altres entitats també tindran el seu espai, amb el tir al plat, l'exhibició de balls country, la 16a trobada de puntaires, el grup de teatre La Sala i el seu pregó, les sardanes, la concentració de vehicles clàssics, les temptes de vaquetes o les curses ciclistes.

Sense oblidar actes més familiars com ara la holi party, un escape room a l'aire lliure, la festa aquàtica a les piscines municipals o el concert de L'Eriçó Punxegut. I amb cites ineludibles, com és el sopar popular de Festa Major que omplirà la rambla la nit del 28 de juliol.


Tot el programa festiu de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén es pot consultar en el següent enllaç.
 

Inscripcions per a dues activitats

L'Ajuntament del Morell ha recordat que cal fer una inscripció pràia per a dues activitats: l'escape room de dijous 27 i el sopar popular de divendres 28. Les primeres es poden formalitzar online, mentre que les segones es poden fer presencialment al Centre Cultural, de 16 a 20 hores, fins al dilluns dia 24.

Tothom que ho desitgi, a més, podrà guarnir el seu balcó amb el domàs de la Festa Major, que enguany es dedica al Ball de Diables del Morell, i que es podrà comprar a l'oficina del Centre Cultural per 3 euros.
Participació